Ga terug
Broodpudding

Broodpudding

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Voorbereidingstijd 25 minuten
Gang Tussendoortje
calorieën 113 kcal

Equipment

  • Lange cakevorm

Ingrediënten
  

  • 300 g oud brood
  • 400 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 50 g noten
  • 50 g pure chocolade
  • 100 g kokosbloesemsuiker
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Warm de melk samen op met het vanille extract, kaneel en de suiker. De melk moet niet koken, maar lauw-warm aanvoelen. 
  • Doe het brood in een mengkom (scheur het in stukken) en giet er het melkmengsel over. Laat 15 min rusten.
  • Klop de eitjes los in een kommetje en hak de chocolade in grove stukjes met een groot keukenmes.
  • Roer tot een dikke brij en voeg er de losgeklopte eitjes, zout, noten en stukjes chocolade aan toe. 
  • Stort het beslag in een rechthoekige ingevette cakevorm en bak gedurende 50 min in de voorverwarmde oven. Prik er met een cakeprikker of saté prikker in om te kijken of het klaar is (deze zou er proper moeten uitkomen).
  • Laat afkoelen in de vorm (zeker gedurende 30 min. à 1u) op een afkoelrooster alvorens de broodpudding uit de vorm te halen.

Notities

Voor 50 g broodpudding
Koolhydraten: 14,2 g
Kcal: 113
Vet: 4,4 g
Verz vet : 1,1 g
Eiwit: 3,3 g
Vezels: 1,4 g
Trefwoord broodpudding