20gongezoete amandelmelk(of andere melk naar voorkeur)
Instructies
Doe alle droge ingrediënten in een mengkom (patisseriebloem, amandelmeel, bakpoeder, amandelschilfers, Zùsto, speculaaskruiden en zout). Meng met een lepel.
Doe er de margarine in stukjes bij en begin voeg er de amandelmelk bij.
Kneed met je handen tot een stevige bal. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en leg een nacht in de koelkast.
Leg het deeg gedurende 10 min uit de koelkast. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
Kneed het deeg nog even met je handen zodat het wat malser wordt.
Bestuif het aanrecht en de deegrol overvloedig met bloem. Rol het deeg uit tot ongeveer een halve cm dikte en steek er vormpjes uit (+/- 25 g deeg). Heb je geen vormpje? Snij er dan vierkantjes uit met een pizzasnijder of mes.
Leg de koekjes op de bakplaat en laat ze 10 à 15 min bakken tot ze goudbruin kleuren.
Notities
Voedingswaarde per 100 g gebakken koekje (of per 25 g ongebakken deeg)Koolhydraten: 31 g (7,1 g)Kcal: 431 (99)Vet: 27,1 g (6,2 g)Verz Vet: 6,9 g (1,6 g)Eiwit: 8,8 g (2,0 g)Vezels: 7,3 g (1,7 g)