Ga terug
Suikervrije Speculaas

Suikervrije speculaas

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Lactosevrij
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 16 koekjes
calorieën 99 kcal

Equipment

  • 1 Mengkom
  • Vershoudfolie
  • Deegrol
  • uitsteekvormpje optioneel

Ingrediënten
  

  • 150 g patisseriebloem
  • 50 g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 g amandelschilfers
  • 80 g Zùsto
  • 2 tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 70 g harde margarine (lactosevrij)
  • 20 g ongezoete amandelmelk (of andere melk naar voorkeur)

Instructies
 

  • Doe alle droge ingrediënten in een mengkom (patisseriebloem, amandelmeel, bakpoeder, amandelschilfers, Zùsto, speculaaskruiden en zout). Meng met een lepel.
  • Doe er de margarine in stukjes bij en begin voeg er de amandelmelk bij.
  • Kneed met je handen tot een stevige bal. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en leg een nacht in de koelkast.
  • Leg het deeg gedurende 10 min uit de koelkast. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kneed het deeg nog even met je handen zodat het wat malser wordt.
  • Bestuif het aanrecht en de deegrol overvloedig met bloem. Rol het deeg uit tot ongeveer een halve cm dikte en steek er vormpjes uit (+/- 25 g deeg). Heb je geen vormpje? Snij er dan vierkantjes uit met een pizzasnijder of mes.
  • Leg de koekjes op de bakplaat en laat ze 10 à 15 min bakken tot ze goudbruin kleuren.

Notities

Voedingswaarde per 100 g gebakken koekje (of per 25 g ongebakken deeg)
Koolhydraten: 31 g (7,1 g)
Kcal: 431 (99)
Vet: 27,1 g (6,2 g)
Verz Vet: 6,9 g (1,6 g)
Eiwit: 8,8 g (2,0 g)
Vezels: 7,3 g (1,7 g)
Trefwoord lactosevrij, sinterklaas, Speculaas, speculoos, suikervrij, Zùsto