Doe de pindakaas samen met de ahornsiroop en de koffie in een mengkom en meng met een lepel.
Voeg er de coco pops aan toe en meng.
Rol balletjes tussen je handen van ongeveer 5 - 6 g per balletje.
Leg de balletjes op een bord dat je met bakpapier bekleed. Zet ze gedurende minimum 1u in de vriezer.
Hak de chocolade in gelijke stukjes of gebruik callets. Doe deze in een hittebestendig kommetje en warm op in de magnetron op 600w gedurende 30s. na 30s haal je het kommetje eruit en roer de chocolade om. Zet opnieuw 30s op 600w in de magnetron en roer de chocolade om. Ga zo door tot bijna alle chocolade is weggesmolten en blijf dan roeren tot die laatste beetjes chocoladestukjes ook volledig zijn weggesmolten.
Dompel een balletje in de chocolade en haal hem eruit met een vork. Leg op bakpapier (zodat je hem er makkelijk af krijgt) en ga zo door met de andere balletjes. Laat ze tenslotte nog kort even uitharden in de koelkast.
Notities
Voedingswaarde per 100 g (en per balletje als je er 30 maakt)Koolhydraten: 39,6 g (3,5 g)Kcal: 616 (54)Vetten: 42,8 g (3,8 g)Verz Vetten: 14 g (1,2 g)Eiwit: 14,2 g (1,3 g)Vezels: 7,5 g (0,7 g)