Snij de volledig afgekoelde cakes overlangs. Snij de 'bobbel' bovenop de cakes eraf zodat je 4 'platte' cakeschijven krijgen. Zorg ervoor dat je de cakes begint te stapelen op een cake karton of iets waarop je cake wil serveren. Want de taart achteraf nog verplaatsen wordt lastig.
Vul een spuitzak met botercrème en snij er de punt af. Spuit een laag van de botercrème op de eerste schijf (blijf +/- 0,5 cm van de rand wegen dek af met een volgende cake. Ga zo door tot je met de 4de cake afdekt.
‘Plamuur’ de randen van de taart met de botercrème. Gebruik hiervoor een paletmes en strijk af zodat je een ‘naked’ cake krijgt. Dat noemen ze crumb free (zonder kruimels dus). Plaats de taart nu 15 min in de koelkast (en zet de botercrème ook even in de koelkast). Erna kan je de taart helemaal rondom rond (en bovenop) afsmeren met de overige botercrème (ik gebruik hiervoor een spuitzak).
Verdeel de overgebleven botercrème in 4 potjes (waar je 1 potje met wat meer botercrème vult). Het meest gevulde potje, kleur je zwart (de botercrème dus). De andere kleuren, gebruik je voor de andere potjes.
Smeer de verschillende soorten botercrème rond de cake en een dun laagje bovenop de cake. Strijk egaal met behulp van een smoother. Vul aan met behulp van de kleuren waar je het liefste kleurschakering wil. En strijk opnieuw open.
Op het einde doe je een beetje witte kleurstof in een kommetje. Voeg er 1 druppel water aan toe. Dompel een penseel in de witte kleurstof en spat deze met behulp van je vingers tegen de cake voor het 'ster-effect'. Een goed instructiefilmpje vind je hier: https://youtu.be/DLv5k__146A
Laat de taart nog minstens 2 u in de koelkast opstijven.