Ga terug
Kerst cakejes

Kerst cakejes

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Nagerecht
Porties 23 cakejes
calorieën 99 kcal

Equipment

  • Zeef
  • mini cupcake bakvorm
  • 2 spuitzakken
  • 2 Mengkommen

Ingrediënten
  

Voor de cakejes

  • 125 g harde margarine (op kamertemperatuur)
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g Zùsto
  • 15 g cacaopoeder
  • 2 el (amandel)melk

Voor de topping

  • 300 ml volle room
  • 45 g Zùsto
  • 200 g aardbeien

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet de vorm in met margarine. Ik gebruikte met opzet geen papieren vormpjes omdat ze zo mooier zijn.
  • Mix de margarine en het vanille aroma. Doe er één voor één de eieren bij terwijl je verder mixt.
  • In een aparte mengkom doe je het zelfrijzend bakmeel met de Zùsto. Voeg er het gezeefde cacaopoeder bij en meng met een lepel.
  • Doe de droge ingrediënten bij het margarine/ei-mengsel en mix. Voeg er als laatste 2 eetlepels melk bij.
  • Schep het beslag in de vormpjes - ongeveer 20 g per cakeje. Bak gedurende +/- 10 min in de voorverwarmde oven.
  • Laat de cakejes 15 min afkoelen en keer dan de vorm om op een afkoelrooster. Laat verder volledig afkoelen alvorens de topping te maken.

Voor de topping

  • Was de aardbeien en ontdoe ze van het kroontje. Laat ze op keukenpapier uitlekken zodat ze 'droog' zijn als je ze op de cakejes zet.
  • Klop de room half op en schep er ondertussen lepel per lepel de Zùsto bij terwijl je blijft mixen. Klop de room verder tot slagroom.
  • Doe de slagroom in een spuitzak en knip er het puntje vanaf. Spuit een flinke toef slagroom (+/- 15 g) op een cakeje en zet er een aardbei op. Spuit nog een mini toefje op het puntje van de aardbei.
  • Bewaar in de koelkast.

Notities

Voedingswaarde per cakeje 
Koolhydraten: 3,6 g
Kcal: 99
Vet: 8,2 g
Verz. vet: 4,6 g
Eiwit: 1,3 g
Vezels: 1,2 g
Trefwoord Aardbeien, cakejes, chocolade, kerst, kerstmutsjes