Kerst cakejes
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Porties 23 cakejes
calorieën 99 kcal
Zeef
mini cupcake bakvorm
2 spuitzakken
2 Mengkommen
Voor de cakejes
- 125 g harde margarine (op kamertemperatuur)
- 1 tl vanille extract
- 2 eieren
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 100 g Zùsto
- 15 g cacaopoeder
- 2 el (amandel)melk
Voor de topping
- 300 ml volle room
- 45 g Zùsto
- 200 g aardbeien
Verwarm de oven voor op 180°C en vet de vorm in met margarine. Ik gebruikte met opzet geen papieren vormpjes omdat ze zo mooier zijn.
Mix de margarine en het vanille aroma. Doe er één voor één de eieren bij terwijl je verder mixt.
In een aparte mengkom doe je het zelfrijzend bakmeel met de Zùsto. Voeg er het gezeefde cacaopoeder bij en meng met een lepel.
Doe de droge ingrediënten bij het margarine/ei-mengsel en mix. Voeg er als laatste 2 eetlepels melk bij.
Schep het beslag in de vormpjes - ongeveer 20 g per cakeje. Bak gedurende +/- 10 min in de voorverwarmde oven.
Laat de cakejes 15 min afkoelen en keer dan de vorm om op een afkoelrooster. Laat verder volledig afkoelen alvorens de topping te maken.
Voor de topping
Was de aardbeien en ontdoe ze van het kroontje. Laat ze op keukenpapier uitlekken zodat ze 'droog' zijn als je ze op de cakejes zet.
Klop de room half op en schep er ondertussen lepel per lepel de Zùsto bij terwijl je blijft mixen. Klop de room verder tot slagroom.
Doe de slagroom in een spuitzak en knip er het puntje vanaf. Spuit een flinke toef slagroom (+/- 15 g) op een cakeje en zet er een aardbei op. Spuit nog een mini toefje op het puntje van de aardbei.
Bewaar in de koelkast.
Voedingswaarde per cakeje
Koolhydraten: 3,6 g
Kcal: 99
Vet: 8,2 g
Verz. vet: 4,6 g
Eiwit: 1,3 g
Vezels: 1,2 g
Trefwoord Aardbeien, cakejes, chocolade, kerst, kerstmutsjes