Vet de bakvorm of bakplaat in en bekleed hem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de eieren samen met de suiker en het vanille extract op tot een schuimig beslag.
In een andere mengkom doe je de bloem samen met de maïzena en het snufje zout. Schep dit luchtig onder het beslag.
Verdeel 6 eetlepels beslag over 2 kommetjes. In het ene kommetje voeg je 1 druppel bruine kleurstof toe en in het andere kommetje doe je een druppel zwarte kleurstof (het aantal druppels is sterk afhankelijk van het merk kleurstof dat je gebruikt). Roer erdoor tot de kleurstof volledig met het beslag gemengd is.
Doe het bruine beslag in een spuitzak en het zwarte beslag in een andere spuitzak. Spuit nu met beide kleuren luipaard-vlekken op het bakpapier (maar er dubbel zoveel als op onderstaande foto, want op deze foto moest er nog bijgevuld worden).
Zet de ovenplaat voor 1 minuut in de oven zodat de vlekken al een beetje bakken (zo lopen ze zeker niet meer uit als je er de rest van het beslag over strijkt straks).
Haal de ovenplaat weer uit de oven en giet er de rest van het (ongekleurde) beslag over. Strijk glad met een (palet)mes. Zet de platte cake nog 7 minuten in de oven.
Maak een keukenhanddoek nat en wring hem helemaal uit zodat je een vochtige doek krijgt (hij mag dus niet meer nat zijn!). Wanneer je de cake uit de oven haalt, schuif je de cake (samen met het bakpapier dat er nog onder kleeft) op het aanrecht. Leg er onmiddellijk de vochtige doek overheen. Laat 5 minuten rusten. Rol erna de cake op (samen met de keukenhanddoek die erover ligt) terwijl je tijdens het oprollen het onderliggende bakpapier verwijderd. De keukenhanddoek zal dus mee met je cake opgerold worden. Laat zo de cake, opgerold, verder afkoelen terwijl je het beslag maakt.