Ga terug
Tiramisu ijstaart

Tiramisu Ijstaart

Moeilijkheidsgraad = Gemakkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Tijd in de diepvriezer 8 uur
Totale tijd 8 uur 20 minuten
Gang Nagerecht
Porties 10
calorieën 217 kcal

Equipment

  • Langwerpige cakevorm
  • Vershoudfolie

Ingrediënten
  

  • 250 g mascarpone
  • 350 ml volle room
  • 200 g gesuikerde gecondenseerde melk
  • 20 à 24 boudoirkoekjes (hoeveelheid hangt af van de grote van je vorm, reken voor de zekerheid 1 pak)
  • 1 tas koffie
  • scheutje melk (optioneel)
  • cacaopoeder voor de afwerking

Instructies
 

  • Start met het bekleden van je rechthoekige cakevorm met vershoudfolie (zo zal de cake gemakkelijker uit de vorm komen). Neem een lang stuk vershoudfolie dat je dan in de lengte in je vorm legt. Zo heb je ineens ook de korte opstaande randen mee. Anders moet je foefelen met 2 stukken vershoudfolie (dat kan ook, maar is iets minder handig)
  • Mix in een kom de volle room, gecondenseerde melk en mascarpone tot een stevige massa. Het moet de structuur van stevige yoghurt krijgen.
  • Zet een tas koffie en giet dit over in een schaaltje waar je makkelijk de koekjes in kan dompelen. Ik voegde nog een flinke scheut melk toe aan de koffie.
  • Schep enkele eetlepels beslag (zodat je een bodem krijgt) in de vorm en strijk glad met de achterkant van de lepel. Dompel de koekjes heel kort onder in de koffie (niet te lang, want dan worden ze echt heel sompig). Schik de koekjes met de lange zijde mee. Ik legde 2 rijen van 4 koekjes in de lengte en dan nog eens een rij met halve koekjes. (dus 10 koekjes per laag).
  • Schep een stevige portie beslag over de koekjes en strijk opnieuw glad. Maak nog een rij koekjes en werk weer af met de rest van het beslag.
  • Zet de taart gedurende minimum 8u in de vriezer.
  • Draai de vorm om op een serveerschaal en werk, net voor het opdienen, af met cacaopoeder (of schilfers chocolade).
  • Smakelijk!

Notities

Voor een stuk van 60 g
 
Energie (kcal)
Vet (g)
Verz. vet (g)
Eiwit (g)
Koolhydr (g)
Vezels (g)
217
17,2
11,6
3,1
12,5
0,1
 
Trefwoord ijstaart, Tiramisu