Ga terug
Cottage cheese havermoutwafels

Cottage cheese havermoutwafels

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Glutenvrij
(zie voedingswaardetabel onderaan)
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Ontbijt
Porties 8
calorieën 83 kcal

Equipment

  • Mengkom
  • Blender
  • Wafelijzer (met een vorm voor 'huishoudwafels')

Ingrediënten
  

  • 100 g (glutenvrije) havermout
  • 200 g cottage cheese
  • 2 eieren
  • 20 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 el arachideolie of zonnebloemolie voor het invetten van het wafelijzer
  • 1 tl (glutenvrij) bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 g witte suiker
  • 1/2 tl kaneel

Voor de garnering

  • Fruit en amandelschilfers
  • 100 ml volle room voor de slagroom - optioneel
  • 10 g poedersuiker voor de slagroom - optioneel

Instructies
 

  • De de havermout in de blender en mix, tot een meel. Voeg er de alle andere ingrediënten aan toe en mix verder. 
  • Verwarm het wafelijzer en bestrijk met 1 eetlepel olie.
  • Schep hoopjes van 45g beslag in het wafelijzer en bak tot de wafeltjes goudbruin zijn .
  • Werk af met fruit en amandelschilfers. Met een toefje slagroom zijn ze ook heerlijk.

Voor de slagroom

  • Klop de room op met de poedersuiker.
  • Werk de wafeltjes af met vers fruit en slagroom (optioneel)

Notities

Per wafeltje (van 45g beslag) - zonder fruit of slagroom gerekend
Koolhydraten = 9 g
Kcal = 83
Vet = 2,6 g
Verz. vet = 1,0 g
Eiwitten = 5,2 g
Vezels = 0,8 g
 
Trefwoord cottage cheese, cottage cheese wafels, havermout