Ga terug
Appelcake

Appelcake

Moeilijkheidsgraad = makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 10
calorieën 125 kcal

Equipment

  • Rechthoekige bakvorm

Ingrediënten
  

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g vloeibare margarine
  • 175 g witte suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 2 appels

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakvorm in met boter. Bestuif met bloem en zet even aan de kant.
  • Scheid de eiwitten van de eigelen. Hou de eiwitten even apart.
  • Klop de margarine samen met de suiker, het vanille extract en de eigelen tot een glad beslag.
  • Doe er het zelfrijzend bakmeel en het snufje zout bij en mix verder.
  • Klop de eiwitten stijf en schep dit luchtig onder het beslag.
  • Schil de appels, en doe een halve appel in kleine blokjes. Schep dit onder het beslag. Stort het beslag in de bakvorm. Neem de andere 1,5 appel en snij deze in fijne schijfjes en duw ze bovenaan in het beslag.
  • Bak de cake gedurende +/- 45 min. (prik er met een satéprikker of cakeprikker in om te controleren of hij klaar is).
  • Laat de cake 15 min. in de vorm afkoelen voor hem uit de vorm te halen. Laat hem erna verder afkoelen op een rooster.

Notities

Per stuk cake van 40 g
Kh = 14 g
Kcal = 125 
Vet = 6,8
Verz. vet = 1,0
Eiwit = 1,8 g
Vezels = 0,4 g
 
 
Trefwoord appel, appelcake