Ga terug
rijsttaartjes

Gemakkelijke Rijsttaartjes met Zùsto

Moeilijkheidsgraad : Gemakkelijk
Lactosevrij (bekijk wel goed de ingrediënten van de bladerdeeg)
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Nagerecht
Porties 5 taartjes
calorieën 238 kcal

Equipment

  • Kleine bakvormpjes van
  • Steelpannetje

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 tl vanille extract
  • 500 ml ongezoete amandelmelk (of halfvolle melk indien het niet lactosevrij moet zijn)
  • 90 g dessertrijst
  • 60 g Zùsto (of voeg naar smaakt eventueel nog meer toe indien je het niet zoet genoeg vindt)
  • 20 g harde margarine
  • 1 snufje zout
  • 1 ei

Instructies
 

  • Doe het vanille extract bij de melk en breng deze aan de kook.
    Wanneer de melk kookt, voeg je de rijst toe.
  • Zet het deksel op de pot en laat 40 min sudderen op een zacht vuurtje. Roer regelmatig om!
  • Als de rijstpap klaar is doe er dan de Zùsto, de margarine en het zout bij (en meng alles goed). Laat de rijstpap afkoelen.
  • Splits het ei en klop het eiwit stijf. Meng de eidooier onder de rijstpap en schep ook het opgeklopte eiwit er luchtig onder.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvormpjes in met margarine. Snij cirkels (ter grootte van de kleine taartvormpjes) uit het bladerdeeg en leg deze in de taartvormpjes. (ongeveer 32 g bladerdeeg per vormpje).
  • Vul de vormpjes met rijstpap (+/- 85g). Bak de taartjes 25 min. in de oven.

Notities

Per taartje
Koolhydraten: 23,5 g
Kcal : 238 
Vet : 12,5 g
Verz vet: 5,0 g
eiwit: 4,4 g
Vezels: 2,2 g