500mlongezoete amandelmelk(of halfvolle melk indien het niet lactosevrij moet zijn)
90gdessertrijst
60gZùsto(of voeg naar smaakt eventueel nog meer toe indien je het niet zoet genoeg vindt)
20gharde margarine
1snufjezout
1ei
Instructies
Doe het vanille extract bij de melk en breng deze aan de kook. Wanneer de melk kookt, voeg je de rijst toe.
Zet het deksel op de pot en laat 40 min sudderen op een zacht vuurtje. Roer regelmatig om!
Als de rijstpap klaar is doe er dan de Zùsto, de margarine en het zout bij (en meng alles goed). Laat de rijstpap afkoelen.
Splits het ei en klop het eiwit stijf. Meng de eidooier onder de rijstpap en schep ook het opgeklopte eiwit er luchtig onder.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvormpjes in met margarine. Snij cirkels (ter grootte van de kleine taartvormpjes) uit het bladerdeeg en leg deze in de taartvormpjes. (ongeveer 32 g bladerdeeg per vormpje).
Vul de vormpjes met rijstpap (+/- 85g). Bak de taartjes 25 min. in de oven.
Notities
Per taartjeKoolhydraten: 23,5 gKcal : 238 Vet : 12,5 gVerz vet: 5,0 geiwit: 4,4 gVezels: 2,2 g