Suikervrije citroen maanzaadkoekjes
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Porties 14 Koekjes
calorieën 125 kcal
bakpapier
Ovenplaat
2 mengkommen
- 100 g harde margarine op kamertemperatuur
- 2 eigelen
- zeste van 1 citroen
- 110 g patisseriebloem
- 65 g amandelmeel
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 50 g Zùsto
- 20 g maanzaad
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 160°C.
Mix de margarine mals met het k-stuk van je standmixer of met een deegmixer van je handmixer. Doe er de 2 eigelen bij en mix verder. Voeg de zeste toe.
Meng met een lepel in een ander mengkom de patisseriebloem, amandelmeel, het bakpoeder, zout en de Zùsto. Voeg er vervolgens het maanzaad aan toe.
Doe de droge ingrediënten bij het margarine-ei-mengsel. En mix tot een deegbal.
Rol balletjes van 25g deeg tussen je handen en leg ze op het bakpapier. Duw ze plat met de achterkant van een lepel of met je handen.
Bak de koekjes zo'n 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin begint te kleuren.
Per koekje (beslag 25 g)
Koolhydraten = 6,0 g
Kcal = 125
Vet = 9,2 g
Verz. vet = 2,7 g
Eiwit = 2,4 g
Vezels = 1,6 g
Trefwoord citroen, Maanzaad