Ga terug
Donuts met chocolade

Donuts met chocolade

Moeilijkheidsgraad : gemiddeld
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 30 min
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 9 Stuks
calorieën 182 kcal

Equipment

  • Donutvorm (om de donuts in de oven te bakken)
  • Spuitzak

Ingrediënten
  

Voor de donuts

  • 200 g patisseriebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl natriumbicarbonaat
  • snufje zout
  • 80 g Zùsto
  • 90 g ongezoete amandelmelk
  • 90 g magere Griekse yoghurt
  • 50 g zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract

Voor de chocoladeganache

  • 75 g chocolade (melk)
  • 50 ml volle room

Instructies
 

Voor de donuts

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de donutbakvorm in met margarine of een bakspray.
  • Doe de bloem, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en het zout samen in een mengkom en roer door elkaar. Doe er de Zùsto bij en meng nogmaals met een lepel.
  • In een andere mengkom doe je de amandelmelk, de Griekse yoghurt, de zonnebloemolie, het ei en het vanille extract. Mix tot gladde massa.  
  • Mix vervolgens de natte ingrediënten onder de droge. Mix tot je een glad beslag krijgt.
  • Doe het beslag in een spuitzak (zo vul je makkelijker de donut vormen). Vul de vormen tot ongeveer 2/3de (of 60 g beslag).
  • Bak gedurende 10 min in de voorverwarmde oven of tot de bovenkant goudbruin begint te kleuren.
  • Laat eerst 5 min. afkoelen in de donutvorm en haal dan de donuts voorzichtig uit de vorm (al deed ik dat iets minder voorzichtig en keerde ik gewoon de donutvorm om op mijn afkoelrooster :) ) en laat volledig afkoelen.

Voor de ganache

  • Wanneer de donuts volledig zijn afgekoeld, maak je de ganache.
  • Hak de chocolade in gelijke, kleine stukjes en doe deze in een hittebestendig kommetje. Hou er rekening mee dat je hier straks ook de donuts in zal moeten doppen, dus neem er één waar dat in past.
  • Doe de room in een steelpannetje en breng tot tegen het kookpunt. Giet vervolgens de hete room over de chocoladestukjes en laat 1 minuutje rusten.
  • Roer vervolgens zachtjes in het chocolade roommengsel. Blijf roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is en je een mooi gladde ganache krijgt.
  • Dompel de donuts er half in en leg op een bord. Laat eventueel afkoelen in de koelkast om het afkoelproces wat te versnellen
  • Smakelijk!

Notities

Voor 1 donuts (60 g beslag en 10 g ganache)
Koolhydraten = 18,5 g
Kcal = 182
Vet = 9 g
Verz vet = 2,9 g
Eiwit = 3,9 g
Vezels = 2,6 g
 
 
Trefwoord Donuts