Ga terug
pavlova met passievrucht

Mini Pavlova's met passievrucht

Moeilijkheidsgraad : Gemiddeld
Glutenvrij
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 min
Gang Nagerecht
Porties 6 pavlova's
calorieën 174 kcal

Equipment

  • bakplaat
  • bakpapier

Ingrediënten
  

Voor de pavlova's

  • 90 g eiwit
  • 113 g poedersuiker
  • 1,5 tl maïzena
  • 1 tl appelciderazijn
  • 1 tl vanille extract

Voor het beslag

  • 150 ml volle room
  • 20 g poedersuiker
  • 75 g mascarpone
  • 3 passievruchten

Instructies
 

Voor de pavlova's

  • Verwarm de oven voor op 120°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Mix de eiwitten op en blijf mixen terwijl je lepel voor lepel de poedersuiker toevoegt.
  • Als het eiwit stijf is, voeg je er de maïzena, de azijn en het vanille extract aan toe. Klop nog even verder zodat alles gemengd is.
  • Schep het eiwit op de bakplaat met behulp van een lepel (25 g per hoopje). Probeer in een cirkel te werken en met de bolle kant van de lepel kan je er een kuiltje in duwen.
  • Laat 1u bakken zónder de oven open te doen. Worden ze wat bruin, verlaag dan je oventemperatuur naar 100°C. Probeer je oven niet open te doen, dan kan de meringue inzakken.
  • Na 1u zet je de oven uit en de ovendeur op een kier. Laat de meringue volledig in de oven afkoelen.

Voor het beslag

  • Klop de room half op en doe er de poedersuiker bij. Klop verder tot slagroom.
  • Doe er nu de mascarpone bij en klop nog héél kort tot alles gemengd is.
  • Schep toefjes beslag op de (volledig afgekoelde) meringues. Ik schepte toefjes van 30 g . Werk af met het vruchtvlees/sap van een halve passievrucht.

Notities

Per mini pavlova (25 g meringue toef + 30 g beslag + 1/2 passievrucht)
Koolhydraten: 17,5 
Kcal: 178
Vet: 10,8 g
Verz Vet: 7,4 g
Eiwit: 2,6 g
vezels: 0,3 g
Trefwoord meringue, passievrucht, Pavlova