Ga terug
Witte chocolademousse met frambozencoulis

Witte chocolademousse met frambozencoulis

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Glutenvrij
Voorbereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Gang Nagerecht
Porties 6
calorieën 275 kcal

Equipment

  • Magnetron
  • 6 glaasjes of potjes om de mousse in individuele porties te verdelen
  • Steelpannetje
  • 3 mengkommen
  • Zeefje

Ingrediënten
  

Voor de chocolademousse

  • 110 g witte chocolade
  • 2 eieren
  • 15 g witte suiker
  • 200 ml volle room opklopbaar

Voor de frambozencoulis

  • 250 g diepgevroren frambozen
  • 30 g witte kristalsuiker

Instructies
 

Voor de chocolademousse

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn (haal ze een tweetal uren van tevoren uit de koelkast)
  • Doe de diepgevroren frambozen, samen met de suiker al in een steelpannetje. Zet aan de kant. Zo kunnen deze ondertussen ook al wat ontdooien.
  • Giet de 200 ml room in een kom en klop tot slagroom. Zet aan de kant. 
  • Smelt de witte chocolade in de magnetron op lage wattage (600W) en doe dit met intervallen van 30s waarbij je tussen elk interval door de chocolade roert. Ga zo door tot bijna alle chocolade gesmolten is. Blijf dan roeren tot ook die laatste beetjes helemaal zijn weggesmolten. Zet opzij.
  • Scheid de eigelen en de eiwitten en doe deze in 2 aparte mengkommen. 
  • Klop de eiwitten stijf en zet aan de kant. 
  • Mix de eigelen samen met de suiker tot een schuimige massa (dit kan enkele minuten duren). Mix er kort de gesmolten chocolade onder.
  • Mix vervolgens kort de slagroom onder het eigeel-chocolade mengsel. Schep er nu luchtig de eiwitten onder. 
  • Giet het beslag in een maatbeker, dat zorgt dat het makkelijker in de potjes gegoten wordt zonder te kliederen.
  • Schep of giet het beslag in potjes (ongeveer 60 g per potje). En tik op het aanrecht aan om het beslag gelijk te verdelen. Zet in de koelkast voor ongeveer 2u alvorens er de frambozencoulis (zie instructies hieronder) over te gieten. 

Voor de frambozencoulis

  • Verwarm de diepgevroren frambozen samen met de suiker op middelhoog vuur. De frambozen zullen stilaan uit elkaar beginnen vallen en de coulis zal ietsje indikken. 
  • Als alle frambozen uit elkaar zijn gevallen kan je het vuur afzetten. Haal de coulis nog eens door een zeef en vang op in een kommetje. Laat volledig afkoelen (zet de coulis eventueel al in de koelkast) alvorens over de chocolademousse te gieten.
  • Nadat je de coulis over de mousse gegoten hebt, laat nog eens 2u opstijven in de koelast (zodat je in totaal de mousse +/- 4u in de koelkast liet staan)

Notities

Voor een potje van 60g chocolademousse met 1/6de frambozencoulis
Koolhydraten = 21 g
Kcal = 275
Vetten = 18,6 g
Verz.vetten = 12 g
Eiwit = 4,6 g
Vezels = 1,1 g
Trefwoord chocomousse, frambozen, frambozencoulis, witte chocolademousse