Ga terug
Appelflappen

De lekkerste appelflappen

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Ontbijt
Porties 6 appelflappen

Equipment

  • bakplaat
  • bakpapier
  • Steelpannetje

Ingrediënten
  

  • 300 g appels geschild en in blokjes (dat zijn ongeveer 2 à 3 appels)
  • Flinke kneep vloeibare margarine dat is margarine in een knijpfles
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 20 g lichtbruine suiker
  • 1 rol bladerdeeg indien lactose-intolerant check dan zeker de ingrediënten!
  • 1 eigeel
  • amandelschilfers om af te werken

Instructies
 

  • Schil de appels en snij ze in blokjes. 
  • In een steelpannetje warm je een flinke kneep vloeibare margarine op en doe er de appelblokjes bij. Voeg er 1 eetlepel water aan toe en laat de appelblokjes rustig stoven. Doe er het vanille extract, de lichtbruine suiker en het kaneel bij. Roer en laat verder stoven tot de appels uiteen beginnen vallen. Blijf ondertussen roeren in de pan. Als je een compote hebt, is de vulling klaar. Laat afkoelen.
  • Snij het bladerdeeg in vierkanten van 10 op 10 cm. Vul ze met 30 g appelcompote en vouw ze dubbel. Met een vork kan je de randen aandrukken.
  • Klop het eigeel los en doe er wolkje melk bij. Bestrijk de flappen met het eigeel en strooi er amandelschilfers over. 
  • Bak de flappen in de oven gedurende +/- 20 minuten. 

Notities

Koolhydraten per appelflap = 18 g
Trefwoord appel, Appelflap