Ga terug
Aardbeienmousse

Aardbeienmousse

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Allergieën: Glutenvrij
Zonder oven
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Nagerecht
Porties 5 portie van 100g
calorieën 147 kcal

Equipment

  • Blender of hakmolentje
  • 2 mengkommen
  • 6 glaasjes of potjes om de mousse in te verdelen

Ingrediënten
  

  • 200 g aardbeien zonder kroontje
  • 100 g (light) roomkaas bv: Philadelphia
  • 50 g Zùsto
  • 150 ml volle room
  • extra aardbeien voor de afwerking

Instructies
 

  • Was de aardbeien en dep ze droog met een stuk keukenpapier (of een schone keukendoek). Ontdoe ze van het kroontje en pureer ze fijn in een blender of hakmolentje.
  • Neem 1 mengkom en doe hier de roomkaas samen met de Zùsto in. Mix tot de 2 ingrediënten goed gemengd zijn.
  • In een andere mengkom klop je de room tot slagroom.
  • Doe de roomkaas nu bij de slagroom en mix heel kort (op een lage stand) tot een glad beslag.
  • Voeg er de gepureerde aardbeien aan toe en mix nog eens heel kort tot je een rood romig beslag krijgt. Verdeel de mousse over de potjes en werk af met enkele stukjes aardbei.
  • Je laat ze best nog enkele uren in de koelkast staan alvorens te serveren.

Notities

Per portie van 100g:
Koolhydraten: 4 g (lees zeker mijn comment op het einde van het artikel als je diabetes hebt)
Kcal: 147 
Vetten: 12,1 g
Verz. vetten: 8,4 g
Eiwit: 2,5 g
Vezels: 2,4 g
Trefwoord Aardbeien, aardbeienmousse, chocomousse