Voor het maken van de hoorn, de ogen en de oren, verwijs ik je door naar YouTube. Als je hier zoekt op Unicorncake Horn dan vind je heel veel filmpjes die je prima uitleggen hoe je deze maakt. Bewaar ze tijdens het versieren van de cake in de koelkast. Dan wordt de suikerpasta hard en dit maakt het makkelijker om deze op de taart te plaatsen.
Als de cakes helemaal zijn afgekoeld, snij ze dan doormidden (is de bovenkant opgekomen, snij deze er dan af zodat je ‘platte’ vlakken krijgt).
Zorg ervoor dat je de cakes begint te stapelen op een ondergrond waar je de cake op wil serveren (ik gebruik hier een kartonnen cakeboard voor). Want de taart achteraf nog verplaatsen wordt lastig. Smeer eerst een toefje botercrème op de cakeboard en plaats er dan een laag cake op.
Smeer nu telkens een laag botercrème tussen de cakes. Tip: gebruik een onderkant om als laatste af te dekken (zo is de bovenkant van je cake vlak). ‘Plamuur’ de randen van de taart met behulp van een paletmes en strijk af zodat je een ‘naked’ cake krijgt. Dat noemen ze crumb-free (zonder kruimels dus). Plaats de taart nu 30 min in de koelkast. Tijdens deze 30min kan je de botercrème ook mee in de koelkast plaatsen, maar zorg ervoor dat je hem zeker niet te lang erin zet. Want dan wordt hij te hard en moet je weer (lang!) wachten voor hij zachter wordt om verder te versieren.
Erna kan je de taart helemaal rondom rond (en bovenop) afsmeren met de overige botercrème.
Plaats de hoorn, de ogen en de oren van de eenhoorn.
Verdeel de overgebleven botercrème over verschillende potjes en kleur deze naar wens. Ik gebruikte 3 kleuren en gebruikte voor elke kleur een ander spuitmondje om er bloemen en toefjes mee op de taart te spuiten.
Bewaar de taart in de koelkast.