Ga terug
Muffins met chocolade en Griekse yoghurt

Muffins met Griekse yoghurt en chocolade

Moeilijkheidsgraad - gemakkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 11 muffins
calorieën 179 kcal

Equipment

  • Muffin-bakvorm
  • Papieren muffin vormpjes

Ingrediënten
  

  • 120 g Griekse yoghurt (ik gebruikte magere)
  • 50 g zonnebloemolie gram en dus geen ml
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 100 g ahornsiroop gram en dus geen ml
  • 175 g zelfrijzende bakmeel
  • 75 g pure chocolade in stukjes of chocoladedruppels

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de Griekse yoghurt samen met de zonnebloemolie en de eieren in een mengkom en mix (of klop met een garde) tot een egaal beslag.
  • Voeg er de ahornsiroop en het vanille extract aan toe en meng.
  • Meng er het zelfrijzend bakmeel onder en schep als laatste de pure chocolade onder het beslag.
  • Schep het beslag (met behulp van 2 eetlepels) in de papieren vormpjes. Ik deed 55g beslag in een vormpje.
  • Bak de cakejes gedurende 10 à 15 min in de voorverwarmde oven.

Notities

Per muffin (55 g beslag)
Koolhydraten: 21 g
Kcal = 179 
Vet = 8,8 g
Verz. vet = 2,9 g
Eiwit = 3,7 g
Vezels = 0,8 g
Trefwoord chocolade, Griekse yoghurt, muffins