Muffins met Griekse yoghurt en chocolade
Moeilijkheidsgraad - gemakkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Porties 11 muffins
calorieën 179 kcal
Muffin-bakvorm
Papieren muffin vormpjes
- 120 g Griekse yoghurt (ik gebruikte magere)
- 50 g zonnebloemolie gram en dus geen ml
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 100 g ahornsiroop gram en dus geen ml
- 175 g zelfrijzende bakmeel
- 75 g pure chocolade in stukjes of chocoladedruppels
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de Griekse yoghurt samen met de zonnebloemolie en de eieren in een mengkom en mix (of klop met een garde) tot een egaal beslag.
Voeg er de ahornsiroop en het vanille extract aan toe en meng.
Meng er het zelfrijzend bakmeel onder en schep als laatste de pure chocolade onder het beslag.
Schep het beslag (met behulp van 2 eetlepels) in de papieren vormpjes. Ik deed 55g beslag in een vormpje.
Bak de cakejes gedurende 10 à 15 min in de voorverwarmde oven.
Per muffin (55 g beslag)
Koolhydraten: 21 g
Kcal = 179
Vet = 8,8 g
Verz. vet = 2,9 g
Eiwit = 3,7 g
Vezels = 0,8 g
Trefwoord chocolade, Griekse yoghurt, muffins