Aardbeiengalette met Balsamico
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Rusttijd 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Porties 8
calorieën 249 kcal
Vershoudfolie
Deegrol
bakplaat
Mengkom
Voor het deeg
- 170 g patisseriebloem
- 1/2 tl zout
- 10 g witte suiker
- 120 g harde margarine op kamertemperatuur
- 1 el koud water
Voor de vulling
- 400 g aardbeien (gewassen en zonder kroontje) in schijfjes gesneden
- 1 zakje vanillesuiker
- 15 g witte suiker
- 2 el balsamico azijn
- 40 g amandelmeel
- 1 ei losgeklopt
- 10 g amandelschilfers
Voor het deeg
Meng de bloem met het zout en de suiker. Doe de margarine bij het bloemmengsel en kneed met je handen tot een korrelig deeg. Doe er het koude water bij en kneed verder. Is het deeg te droog? Doe er dan nog een eetlepel water bij.
Vorm een bal en wikkel in vershoudfolie. Leg minstens 30 min in de koelkast.
Bestuif het werkblad en de deegrol overvloedig met bloem en rol het deeg uit in een cirkel van +/-30 cm diameter.
Voor de vulling
Verwarm de oven voor op 180°C en leg bakpapier op het de bakplaat.
Verplaats het deeg al op het bakpapier. Meng de aardbeien (dep ze goed droog alvorens ze in schuifjes te snijden) met de vanillesuiker en gewone suiker in een mengkom en doe er de balsamico azijn bij.
Bestrooi het deeg met het amandelmeel en leg het aardbeienmengsel op. Blijf zo'n 5 cm van de rand weg. Plooi het deeg naar binnen over de aardbeien.
Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei. Werk af met amandelschilfers over de toegeplooide rand.
Bak de galette gedurende +/- 25 min. tot de randen goudbruin beginnen te kleuren.
Voor 1/8ste van de taart
Koolhydraten: 23 g
Kcal: 249
Vet : 14,8 g
Verz. vet : 1,4 g
Eiwit: 4,5 g
Vezels : 2,0 g
Trefwoord Aardbeien, balsamico, galette