Ga terug
Aardbeiengalette met Balsamico

Aardbeiengalette met Balsamico

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Nagerecht
Porties 8
calorieën 249 kcal

Equipment

  • Vershoudfolie
  • Deegrol
  • bakplaat
  • Mengkom

Ingrediënten
  

Voor het deeg

  • 170 g patisseriebloem
  • 1/2 tl zout
  • 10 g witte suiker
  • 120 g harde margarine op kamertemperatuur
  • 1 el koud water

Voor de vulling

  • 400 g aardbeien (gewassen en zonder kroontje) in schijfjes gesneden
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 15 g witte suiker
  • 2 el balsamico azijn
  • 40 g amandelmeel
  • 1 ei losgeklopt
  • 10 g amandelschilfers

Instructies
 

Voor het deeg

  • Meng de bloem met het zout en de suiker. Doe de margarine bij het bloemmengsel en kneed met je handen tot een korrelig deeg. Doe er het koude water bij en kneed verder. Is het deeg te droog? Doe er dan nog een eetlepel water bij.
  • Vorm een bal en wikkel in vershoudfolie. Leg minstens 30 min in de koelkast. 
  • Bestuif het werkblad en de deegrol overvloedig met bloem en rol het deeg uit in een cirkel van +/-30 cm diameter.

Voor de vulling

  • Verwarm de oven voor op 180°C en leg bakpapier op het de bakplaat.
  • Verplaats het deeg al op het bakpapier. Meng de aardbeien (dep ze goed droog alvorens ze in schuifjes te snijden) met de vanillesuiker en gewone suiker in een mengkom en doe er de balsamico azijn bij. 
  • Bestrooi het deeg met het amandelmeel en leg het aardbeienmengsel op. Blijf zo'n 5 cm van de rand weg. Plooi het deeg naar binnen over de aardbeien.
  • Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei. Werk af met amandelschilfers over de toegeplooide rand.
  • Bak de galette gedurende +/- 25 min. tot de randen goudbruin beginnen te kleuren.

Notities

Voor 1/8ste van de taart
Koolhydraten: 23 g
Kcal: 249
Vet : 14,8 g
Verz. vet : 1,4 g
Eiwit: 4,5 g
Vezels : 2,0 g
Trefwoord Aardbeien, balsamico, galette