Ga terug
Verborgen Regenboogcake

Verborgen regenboogcake

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Het ziet er veel moeilijker uit dan het in werkelijkheid is. Enige precisie is wel aangewezen.
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Nagerecht
Porties 10 Personen
calorieën 152 kcal

Equipment

  • Cakevorm - bij voorkeur een bundtvorm of een langwerpige cakevorm
  • 2 mengkommen
  • Spuitzakken (minstens 5) - ik gebruik wegwerp spuitzakken, je kan eventueel ook diepvrieszakjes gebruiken waar je een hoekje van afknipt.
  • Kleine kommetjes - voor het mengen van de kleuren

Ingrediënten
  

  • 300 g zelfrijzende bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl appelciderazijn
  • 200 g Zùsto
  • snufje zout
  • 200 ml karnemelk
  • 200 g harde margarine (in een wikkel) op kamertemperatuur
  • 4 eiwitten
  • 1 tl vanille extract
  • verschillende voedingskleurstoffen Rood, geel, blauw, groen, paars

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de cakevorm overvloedig in met boter. En bestuif overvloedig met bloem. 
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de Zùsto en het zout. Zet apart.
  • In een aparte mengkom doe je de margarine en het vanille extract. Voeg één voor één de eiwitten toe en mix na elke toevoeging. Doe vervolgens afwisselend de bloem en de karnemelk bij het beslag. Eindig met de bloem. Mix tussen elke toevoeging. 
  • In een aparte kommetje doe je het bakpoeder met de appelciderazijn. Meng tot het begint te bruisen en doe dit bij het beslag. Mix kort nog even om dit onder het beslag te mengen. 
  • Neem 5 kommetjes en doe hier telkens zo’n 4 à 5 eetlepels beslag (100 à 75 g per kommetje) in. Ik nam voor de rode, gele en groene kleur 100 g beslag en voor het blauwe en paarse 75 g. Geef elk hoopje beslag een andere kleur (rood, geel, groen, blauw, paars) en meng dit goed. Doe elke kleur in een aparte spuitzak.
  • Stort 2/3de van het ongekleurde beslag in je vorm en begin dan met de rode kleur. Maak er een cirkel mee (indien je een bundtvorm gebruikt, anders maak je er een rechthoek mee voor een rechthoekige vorm) en zorg ervoor dat de randjes wat dikker zijn. Strijk wat gladder met een lepel. Vervolgens doe je het zelfde met het gele beslag. Zorg ervoor dat je wat van de kanten van het rode beslag blijft. Ga zo verder met de andere kleuren tot je een dunne paarse cirkel krijgt (zie afbeelding)
  • Doe er vervolgens heel voorzichtig de rest van het beslag over en strijk glad met een spatel of achterkant van een lepel. 
  • Bak gedurende 35-40 minuten in de voorverwarmde oven (prik er in met een cakeprikker of satéprikker om te controleren of de cake voldoende gebakken is). Laat 15 min afkoelen alvorens de cake uit de vorm te halen. 

Notities

Voor een stukje van 45 g
Koolhydraten = 12 g
Kcal = 152
Vet = 9 g
Verz.Vet = 3,6 g
Eiwit = 2,8 g
Vezels = 2,3 g
 
Trefwoord bundtcake, regenboog, regenboogcake, vanille cake