Ronde springvorm (van 24 cm voor een plattere kaastaart / 20 cm diameter voor een hogere kaastaart - de mijne was 24 cm)
bakpapier
Hakmolentje of blender
2 mengkommen
Steelpannetje
Ingrediënten
Voor de bodem
175g(glutenvrije) speculoos
70gharde margarine
Voor de kaastaart
500gmagere roomkaaszoals Philadelphia Light
200mlvolle room
100gZùsto
3passievruchten
2zakjesagar agar2g per zakje
Voor de topping
6passievruchten
1appelsienvoor het sap
1zakjeagar agar2g per zakje
Instructies
Voor de bodem
Vet de springvorm in met margarine. Snij bakpapier op maat uit (1 ronde cirkel voor de bodem) en 1 lange strook voor de opstaande randen. Kleef deze tegen de wanden en bodem aan. Dat zal ervoor zorgen dat je de springvorm er makkelijker kan afklikken zonder dat er taart aan de rand blijft kleven.
Verkruimel de koekjes in een hakmolen en doe deze in een mengkom.
Smelt de harde margarine op laag wattage in de magnetron en giet de gesmolten margarine over de koekkruimels. Meng het geheel met een lepel.
Stort in de bakvorm en druk stevig aan. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Voor de kaastaart
Haal het sap van de drie passievruchten door een zeef zodat de pitjes achterblijven.
Doe alle ingrediënten (inclusief het passievruchtensap) in een mengkom en mix kort. Giet het over in een steelpannetje en warm op.
Voeg er de agar agar aan toe en meng met een garde terwijl je het mengsel aan de kook brengt. Laat minimum 2 minuten doorkoken (ik laat het voor de zekerheid altijd ietsje langer doorkoken).
Laat het beslag wat afkoelen terwijl je de afwas doet :).
Haal de springvorm uit de koelkast en giet het beslag over de speculoosbodem. Zet opnieuw in de koelkast voor minstens 1 u.
Voor de topping
Doe het sap (+ pitjes) van de 6 passievruchten in een steelpannetje. Pers de appelsien en doe het samen met het sap ervan bij de passievruchten.
Voeg er de agar agar aan toe en laat het sap minstens 2 min. doorkoken. Haal van het vuur en laat nog even afkoelen (niet te veel want dan stijft het misschien al op). Zorg ervoor dat het sap niet heet meer is.
Haal de kaastaart uit de koelkast en giet het sap erover. Verdeel het snel met de achterkant van een lepel of met een spatel.
Zet opnieuw in de koelkast voor minstens 30 min.
Notities
Voor 1/12de van de taartKoolhydraten = 13 gKcal = 243Vet = 17,9 gVerz. vet = 10,4 gEiwit = 4,6 gVezels = 3 g