Ga terug
Tahin Brownies

Tahin brownies

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Glutenvrij
Lactosevrij
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Nagerecht
Porties 15 porties
calorieën 226 kcal

Equipment

  • bakpapier
  • Rechthoekige of vierkante bakvorm (die van mij was 21 cm op 16 cm)
  • garde
  • 2 mengkommen

Ingrediënten
  

  • 150 g amandelmeel
  • 30 g cacaopoeder
  • 125 g kokosbloesemsuiker
  • 1/2 tl (glutenvrij) bakpoeder
  • 150 g pure chocolade optioneel: lactosevrij
  • 3 eieren
  • 100 g tahin
  • 100 g grofgehakte noten hazelnoten en pecannoten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed je bakvorm met bakpapier.
  • Smelt de chocolade op laag wattage in de magnetron. Zet opzij. 
  • Meng het amandelmeel met de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder en het cacaopoeder. Zet opzij.
  • In een andere mengkom klop je de eieren los met een garde. Doe er de tahin bij. Giet de chocolade bij (die is afgekoeld!) het eimengsel. Voeg er vervolgens de droge ingrediënten aan toe. Meng goed en schep de grofgehakte nootjes onder het beslag.
  • Bak gedurende +/- 25 min in de voorverwarmde oven.

Notities

Voor een stukje van 45 g
Koolhydraten = 13,5 g
Kcal = 226
Vetten = 15,9 g
Verz. vetten = 3,4 g
Eiwit = 6,7 g
Vezels = 3,4 g
Trefwoord brownies, tahin