Rechthoekige of vierkante bakvorm (die van mij was 21 cm op 16 cm)
garde
2 mengkommen
Ingrediënten
150gamandelmeel
30gcacaopoeder
125gkokosbloesemsuiker
1/2tl(glutenvrij) bakpoeder
150g pure chocoladeoptioneel: lactosevrij
3eieren
100gtahin
100g grofgehakte notenhazelnoten en pecannoten
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed je bakvorm met bakpapier.
Smelt de chocolade op laag wattage in de magnetron. Zet opzij.
Meng het amandelmeel met de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder en het cacaopoeder. Zet opzij.
In een andere mengkom klop je de eieren los met een garde. Doe er de tahin bij. Giet de chocolade bij (die is afgekoeld!) het eimengsel. Voeg er vervolgens de droge ingrediënten aan toe. Meng goed en schep de grofgehakte nootjes onder het beslag.
Bak gedurende +/- 25 min in de voorverwarmde oven.
Notities
Voor een stukje van 45 gKoolhydraten = 13,5 gKcal = 226Vetten = 15,9 gVerz. vetten = 3,4 gEiwit = 6,7 gVezels = 3,4 g