Ga terug
Zachte mueslikoeken

Zachte mueslikoeken

Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Glutenvrij
Lactosevrij
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 27 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 11 koekjes
calorieën 181 kcal

Equipment

  • Blender
  • Mengkommen
  • bakpapier
  • Ovenplaat

Ingrediënten
  

  • 50 g kokosolie gesmolten
  • 1 tl vanille extract 50
  • 80 g (glutenvrije) havermout
  • 30 g amandelmeel
  • 30 g kokosrasp
  • 55 g Zùsto
  • snufje kaneel
  • snufje zout
  • 50 g noten (mengeling - neem er bij voorkeur zonder cashewnoten als je op de kh wil letten) fijngehakt
  • 50 g rozijnen
  • 50 g pindakaas
  • 1 ei

Instructies
 

  • Smelt de kokosolie op laag wattage in de magnetron (enkele seconden maar) en voeg er het vanille extract bij. Zet opzij.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de havermout in de blender en blend heel heel even zodat de meeste havermout gebroken is.
  • Stort de havermout in een mengkom en doe er de andere droge ingrediënten bij: amandelmeel, kokosrasp, Zùsto, zout en kaneel. Meng met een lepel.
  • Schep er de fijngehakte noten en de rozijnen onder.
  • Giet er de gesmolten kokosolie over en voeg de pindakaas toe.
  • Klop het eitje los in een kommetje en schep ook als laatste dit onder het beslag.
  • Kneed met je handen langwerpige balletjes (die je een beetje platdrukt) van 40 g en leg ze op de bakplaat.
  • Bak de koekjes gedurende +/-12 min in de voorverwarmde oven tot de randen goudbruin kleuren.

Notities

Per beslag van 40 g
Koolhydraten : 8,5 g
Kcal : 181
Vetten : 13,2 g
Verz vetten : 6,2 g
Eiwit : 4,4 g
Vezels : 2,8 g
Trefwoord glutenvrij, havermout, lactosevrij, muesli, Zùsto