Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Zachte mueslikoeken
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Glutenvrij
Lactosevrij
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
12
minuten
min
Totale tijd
27
minuten
min
Gang
Tussendoortje
Porties
11
koekjes
calorieën
181
kcal
Equipment
Blender
Mengkommen
bakpapier
Ovenplaat
Ingrediënten
50
g
kokosolie
gesmolten
1
tl
vanille extract
50
80
g
(glutenvrije) havermout
30
g
amandelmeel
30
g
kokosrasp
55
g
Zùsto
snufje
kaneel
snufje
zout
50
g
noten (mengeling - neem er bij voorkeur zonder cashewnoten als je op de kh wil letten)
fijngehakt
50
g
rozijnen
50
g
pindakaas
1
ei
Instructies
Smelt de kokosolie op laag wattage in de magnetron (enkele seconden maar) en voeg er het vanille extract bij. Zet opzij.
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de havermout in de blender en blend heel heel even zodat de meeste havermout gebroken is.
Stort de havermout in een mengkom en doe er de andere droge ingrediënten bij: amandelmeel, kokosrasp, Zùsto, zout en kaneel. Meng met een lepel.
Schep er de fijngehakte noten en de rozijnen onder.
Giet er de gesmolten kokosolie over en voeg de pindakaas toe.
Klop het eitje los in een kommetje en schep ook als laatste dit onder het beslag.
Kneed met je handen langwerpige balletjes (die je een beetje platdrukt) van 40 g en leg ze op de bakplaat.
Bak de koekjes gedurende +/-12 min in de voorverwarmde oven tot de randen goudbruin kleuren.
Notities
Per beslag van 40 g
Koolhydraten : 8,5 g
Kcal : 181
Vetten : 13,2 g
Verz vetten : 6,2 g
Eiwit : 4,4 g
Vezels : 2,8 g
Trefwoord
glutenvrij, havermout, lactosevrij, muesli, Zùsto