Verwarm de oven voor op 180°C en vet een langwerpige cakevorm in met olie. Bestuif overvloedig met bloem. Zet apart.
Meng het glutenvrij zelfrijzend bakmeel met de Zùsto en het zout in een kom en zet apart.
In een andere mengkom mix je de appelmoes samen met de zonnebloemolie en het vanille extract tot een homogene massa.
Voeg er beetje bij beetje de droge ingrediënten aan toe.
In een apart kommetje doe je het bakpoeder. Giet er 1 tl wijnazijn over. Het mengsel zal beginnen bruisen. Roer er met een lepeltje door en doe het vervolgens bij het beslag. Mix nog kort zodat het goed opgenomen wordt.
Schil de appels. Snij ze in 4 partjes en verwijder het klokhuis. Snij elk partje nog eens in 6 of 9 blokjes. Doe de appelstukjes bij het beslag en meng deze onder het beslag met behulp van een spatel.
Stort het beslag in de bakvorm en bak gedurende +/- 45 min in de voorverwarmde oven. Prik er af en toe eens in met een cakeprikker om te controleren of de cake klaar is. Zorg ervoor dat hij écht voldoende gebakken is (dat je vork of cakeprikker er echt schoon uit komt). Geen nood, droog zal hij niet snel worden (dankjewel appelmoes).
Notities
Per stuk van 60 g cakeKoolhydraten: 17 gKcal : 160Vet : 8,4 gVerz. vetten : 0,9 gEiwit : 0,5 gVezels: 3 g