Ga terug
Pompoenpannenkoekjes

Suikervrije Pompoenpannenkoekjes

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Glutenvrij
Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Porties 14 pannenkoekjes
calorieën 53 kcal

Equipment

  • Blender
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 140 g Havermout (eventueel glutenvrij)
  • 40 g Zùsto
  • 2 eieren
  • 175 g pompoenpuree - 1 kleine pompoen (zie instructies hieronder)
  • 175 g ongezoete amandelmelk gram en dus geen ml
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl pumpkin spice je kan dit heel makkelijk zelf maken: zie recept (https://www.tartesyaya.be/cake/pumpkin-spice-kruiden-2/)

Voor de afwerking - Optioneel

  • Pecannoten fijngehakt
  • Gezouten karamel (zie recept https://www.tartesyaya.be/taarten/salted-caramel/ --> vervang de suiker door Zùsto)

Instructies
 

  • Begin met het maken van de pompoenpuree: Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Snij je pompoen overlangs (van de steel naar beneden). Leg de helften op een bakplaat met de bolle kant omhoog. Bak de pompoen 30 minuten in de oven. Erna laat je de pompoen even afkoelen en schep met een lepel de zaden eruit. Erna kan je gewoon de rest van je pompoen uitlepelen.
  • Doe de havermout in de blender en maal tot meel.
  • Voeg er de rest van de ingrediënten aan toe en blend tot een egaal beslag.
  • Verwarm je pan met wat plantaardige olie of vloeibare margarine en bak zo'n 50 ml beslag per pannenkoek. Ik vind het handig om het beslag in een maatbeker over te gieten en zo telkens 50 ml per pannenkoek in de pan te gieten.
  • Optioneel: werk af met gezouten karamel en/of pecannoten

Notities

Per pannenkoek van 50 ml beslag
Koolhydraten: 6,5 g
Kcal : 53 g
Vet: 1,6 g
Verz.vet: 0,4 g
Eiwit: 2,3 g
Vezels: 1,4 g
 
Trefwoord Brunch, pannenkoek, pannenkoekjes, pompoen