Doe de margarine samen met de suiker, ahornsiroop, vanille extract en het ei in een mengkom en mix.
Voeg vervolgens de havermout, bakpoeder, natriumbicarbonaat, zout en kaneel toe. Laat het beslag zo’n 30 min rusten in de koelkast.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
Schep hoopjes van +/- 30 g op de bakplaat en druk plat met je hand. Leg ze ver genoeg uit elkaar.
Bak de koekjes zo’n 10 à 15 min. tot de randjes goudbruin zijn.
Voor de afwerking
Snij de chocolade in gelijke stukjes en smelt in de magnetron op laag wattage (600W) gedurende 30s. Roer na 30s even de chocolade om. Zet het kommetje met chocolade opnieuw in de magnetron en smelt nogmaals 30s op 600W. Roer om. Ga zo door tot bijna alle chocolade gesmolten is en blijf dan roeren tot ook het laatste beetje chocolade volledig is weggesmolten.
Doe de chocolade in een spuitzak en knip het topje ervan af (zodat je een kleine opening hebt). Spuit de chocolade zigzag over de koekjes en werk af met suiker-oogjes.
Notities
Per koekjes van 30 g beslag + 5 g witte chocoladeKoolhydraten: 18 gKcal: 150Vetten: 7,2 gVerz.vetten: 3 gEiwit: 2,4 gvezels: 1 g