Ga terug
Chocolade donuts met pindakaasglazuur

Chocolade donuts met Pindakaasglazuur

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt
Porties 9 stuks
calorieën 185 kcal

Equipment

  • Donut bakvorm (om donuts in de oven te bakken)
  • Spuitzak

Ingrediënten
  

Voor de donuts

  • 200 g patisseriebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl natriumbicarbonaat
  • 30 g ongezoet cacaopoeder
  • snufje zout
  • 80 g witte suiker
  • 100 g ongezoete amandelmelk of andere ongezoete plantaardige melk
  • 100 g magere griekse yoghurt ik gebruikte Oîkos op Griekse wijze natuur 0%
  • 50 g zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract

Voor het pindakaasglazuur

  • 70 g pindakaas
  • 1 el kokosolie
  • 15 g poedersuiker

Instructies
 

Voor de donuts

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de donutbakvorm in met margarine of een bakspray.
  • Doe de bloem, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en het zout samen in een mengkom en roer door elkaar. Doe er de Zùsto bij en meng nogmaals met een lepel. Voeg er vervolgens het (gezeefde) cacaopoeder bij. 
  • In een andere mengkom doe je de amandelmelk, de Griekse yoghurt, de zonnebloemolie, het ei en het vanille extract. Mix tot gladde massa.  
  • Mix vervolgens de natte ingrediënten onder de droge tot je een glad beslag krijgt.
  • Doe het beslag in een spuitzak (zo vul je makkelijker de donut vormen dan wanneer je een lepel moet gebruiken). Vul de vormen tot ongeveer 2/3de (of 60 g beslag).
  • Bak gedurende 10 min in de voorverwarmde oven (prik er eventueel eens in om te kijken of ze voldoende gebakken zijn). Laat eerst 5 min. afkoelen in de donutvorm en haal dan de donuts voorzichtig uit de vorm (of 'kwak' je bakvorm om op een afkoelrooster) en laat volledig afkoelen.

Voor de pindakaasglazuur

  • Smelt de pindakaas met de kokosolie op laag wattage in de magnetron (doe dit zeker niet te lang). Roer met een lepel tot een egale massa.
  • Voeg er het poedersuiker aan toe en meng. Laat nog even verder 'afkoelen' alvorens de donuts erin te doppen.
  • Dop de donuts in het glazuur en laat ze verder rusten op bord dat je even in de koelkast zet (zo hard het glazuur een beetje uit).

Notities

Voor 1 donut (60g beslag) met pindakaasfrosting
Koolhydraten: 22 g
Kcal : 185
Vet: 8 g 
Verz. vet: 1,5 g
Eiwit: 5,1 g
Vezels: 2,2 g
 
Trefwoord chocoladedonuts, donut, Donuts, Pindakaas