Ga terug

Gemakkelijke driekoningentaart (suikervrij)

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Nagerecht
Porties 12 porties
calorieën 310 kcal

Equipment

  • Mengkom
  • Ovenplaat

Ingrediënten
  

  • 2 ronde vellen bladerdeeg +/- 230 g per vel
  • 80 g harde margarine op kamertemperatuur
  • 150 g amandelmeel
  • 4 eieren (hou 1 apart om de taart mee te bestrijken)
  • 1 tl vanille extract
  • 80 g Zùsto
  • 1 amandel optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Rol 1 bladerdeeg uit en laat het bakpapier aan de onderkant zitten. Leg deze op een bakplaat.
  • Mix de margarine samen het amandelmeel, het vanille extract en de 3 eieren tot een glad beslag. Doe er vervolgens de Zùsto bij en mix verder.
  • Verdeel het beslag over het uitgerolde bladerdeeg en blijf ongeveer 3 cm van de randen. Leg ergens op het beslag de amandel (optioneel). Dek af met het 2de vel bladerdeeg, sla de randjes om en geef er een kneepje in (zodat deze aangedrukt worden en niet los komen - je kan de randjes eventueel ook met een vork dichtdrukken)
  • Snij eventueel met een scherp mesje een patroon in de bovenste bladerdeeg (zorg ervoor dat je niet door en door snijdt). Neem het laatste eitje en hou het eigeel apart. Klop los en bestrijk de taart met het eigeel.
  • Bak de taart gedurende 25 à 30 min in de voorverwarmde oven. Smakelijk!

Notities

Voor 1/12de van de taart (op +/- 70 g)
Koolhydraten: 16,0 g
Kcal: 310
Vetten: 22,4 g
Verz.vetten; 7,1 g
Eiwit: 6,5 g
Vezels: 2,7 g
Trefwoord 3 koningen, driekoningen, Frangipane