Ga terug

Havermout Bananenpannenkoekjes

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Glutenvrij
Ei-vrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Porties 8 pannenkoekjes
calorieën 85 kcal

Equipment

  • Blender of staafmixer

Ingrediënten
  

  • 120 g havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • 120 g banaan (gepeld)
  • 90 g cottage cheese
  • 1 tl vanille extract
  • 100 ml Halfvolle of plantaardige melk (ongezoet)
  • Fruit + hazelnootpasta voor de afwerking optioneel

Instructies
 

  • Doe de havermout, bakpoeder, zout en kaneel in een blender en blend tot de havermout wat gebroken is.
  • Voeg er vervolgens de banaan in stukjes, de cottage cheese, het vanille extract en de melk bij. Blend opnieuw tot een glad beslag.
  • Verwarm een scheutje bak margarine of olie in een pan en giet er hoopjes beslag in uit (ik woog 50g beslag af in een kommetje en goot het dan met behulp van een spatel, in de pan). Bak de pannenkoekjes goudbruin en werk af met een toefje hazelnootpasta en vers fruit (optioneel)

Notities

Per pannenkoekje van 50 g beslag:
Koolhydraten: 13 g
Kcal: 85 
Vet: 1,6 g
Verz. vet: 0,6 g
Eiwit: 3,6 g
Vezels: 1,4 g
Trefwoord bananen, bananenpannenkoeken, Bananenpannenkoekjes, eivrij, glutenvrij, havermout, havermoutpannenkoeken