Ga terug
Frambozen Bavarois

Frambozen Bavarois

Moeilijkheidsgraad: uitdagend
Lactosevrij
Glutenvrij
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 4 uur
Totale tijd 5 uur 45 minuten
Gang Nagerecht
Porties 8 personen
calorieën 267 kcal

Equipment

  • Springvorm van +/- 18 cm diameter
  • bakpapier
  • Hakmolentje/blender
  • Zeef

Ingrediënten
  

Voor de amandelbiscuit

  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 50 g vloeibare margarine (in een knijpfles) Lactosevrij indien gewenst
  • 80 g amandelmeel
  • 80 g Zùsto

Voor de bavarois

  • 400 g diepgevroren frambozen Ontdooid
  • 400 g kokosmelk uit blik 1 nachtje in de koelkast bewaard
  • 1/2 citroen - het sap ervan
  • 75 g Zùsto
  • 2 zakjes Agar agar = 4 g in totaal

Voor de frambozenspiegel

  • 200 g diepgevroren frambozen
  • 1/2 zakje agar agar (of 1 g)

Voor de afwerking

  • 250 g Verse Frambozen
  • Kokosrasp (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een springvorm met bakpapier. Snij het bakpapier op maat uit - dwz een ronde voor de bodem en stroken voor de opstaande wanden. 
  • Mix de eieren met het vanille extract tot een schuimig mengsel en voeg heel geleidelijk de Zùsto eraan toe. 
  • Doe er de vloeibare margarine bij en sluit af met het amandelmeel. Mix verder. 
  • Stort het beslag in de springvorm en bak gedurende 12 à 15 min in de voorverwarmde oven.

Voor de frambozenbavarois

  • Pureer de ontdooide frambozen in een hakmolen of blender. Haal ze door een zeef zodat de pitjes achterblijven.
  • Zorg ervoor dat je de kokosroom een nachtje in de koelkast hebt gezet. Mix de kokosroom, frambozenpuree, Zùsto, citroensap tot een glad beslag.
  • Warm het geheel op in een steelpannetje samen met de agar. Breng even aan de kook (2 minuten). Haal van het vuur en laat 15 min rusten. Giet het uit in de vorm (over de amandelbiscuit).
  • Laat de bavarois opstijven in de koelkast gedurende min 2 uur voor je ze afwerkt met de frambozenspiegel.

Voor de Frambozenspiegel

  • Pureer de ontdooide frambozen en haal ze door een zeef. Breng ze in een steelpannetje aan de kook samen met de agar. Laat 15 min afkoelen.
  • Giet dit over de bavarois en strijk glad met een paletmes of de achterkant van een lepel (ga snel te werk, want de bavarois is koud en zal er dus voor zorgen dat de frambozenspiegel snel opstijft).
  • Werk af met verse frambozen en eventueel ook nog kokosrasp.

Notities

Voor 1/8ste van de taart (=125 g)
Koolhydraten: 6 g
Kcal: 267
Vet: 20,8 g
Verz.vet: 9,3 g
Eiwit: 5,8 g
Vezels: 6,4 g
Trefwoord Bavarois, frambozen