Leg bakpapier op de stoomplaat voor je stoomoven.
Klopt de eiwitten semistijf en doe er dan de suiker bij. Voeg er het maïszetmeel aan toe en klop verder tot stijve pieken.
Doe het opgeklopte eiwit in een spuitzak en knip er de punt af.
Verwarm de stoomoven voor op 80°C.
Spuit de torentjes eiwit op het bakpapier (ter grootte van de koekjes) en bak de torentjes 8 à 10 min. in de voorverwarmde stoomoven. De torentjes zullen uitzetten maar eens afgekoeld krimpen ze nog wat. Door het stomen worden ze stevig.
Schep een halve koffielepel gezouten karamel op de koekjes en strijk lichtjes open met de achterkant van je lepel. Blijf 0,5 cm van de kant. Schik de torentjes bovenop de gezouten karamel.
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron (als je hiervoor kiest, doe dit dan steeds met intervallen van 30 s op +/- 600W). Als je een vinger in de chocolade dompelt mag die niet heet meer aanvoelen. Hij moet op lichaamstemperatuur zijn.
Laat de melocake op je vork rusten en houd die over het schaaltje met de chocolade. Schep de chocolade met behulp van een lepel over de melocake. Zet de melocake op bakpapier en laat verder afkoelen in de koelkast.