Ga terug
Chocolade Tahin koekjes

Chocolade Tahin koekjes

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 18 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 11 koekjes
calorieën 187 kcal

Equipment

  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 1 ei
  • 60 g kokosbloesemsuiker
  • 70 g tahin
  • 40 g kokosolie gesmolten
  • 1 tl vanille extract
  • 100 g amandelmeel
  • 50 g kokosmeel (geen rasp maar meel dus)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 40 g pure chocolade fijngehakt of callets (lactosevrij)
  • grof zeezout optioneel (als afwerking)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de ovenplaat met bakpapier.
  • Klop met een garde de kokosbloesemsuiker samen met het eitje tot een egale massa. Voeg er de tahin, het vanille extract en de gesmolten kokosolie aan toe (zorg ervoor dat deze niet heet is! Je wil geen gekookt eitje ;) aan toe. Klop verder met de garde.
  • In een andere mengkom doe je de droge ingrediënten: het amandelmeel, het kokosmeel, het bakpoeder en het zout. Meng met een lepel.
  • Schep de droge ingrediënten onder de natte ingrediënten met behulp van een spatel. Als laatste schep je er de chocolade door. Je zal een soort deegbal krijgen.
  • Rol bolletjes deeg tussen je handen (van ongeveer 35 g) en leg deze op de bakplaat. Druk plat met de palm van je hand tot +/- 1,5 cm dikte.
  • Bak de koekjes gedurende +/- 8 à 9 minuten in de oven. Laat ze zeker niet té bruin worden want dan worden ze droger.
  • Optioneel: strooi er grof zeezout over wanneer ze net uit de oven komen.

Notities

Per koekje van 35g beslag.
Koolhydraten = 10,5 g
Kcal = 187
Vet = 13,2 g
Verz.vet = 4,9 g
Eiwit = 4,8 g
Vezels = 2,2 g
Trefwoord chocolade, cookies, tahin