Ga terug
Dutch Baby havermout

Dutch Baby van Havermout

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Lactosevrij
Glutenvrij
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Ontbijt
Porties 8 porties
calorieën 103 kcal

Equipment

  • 1 pan die in de oven kan/mag (tussen 20 en 28 cm diameter)
  • Blender of hakmolentje

Ingrediënten
  

  • 150 g havervlokken glutenvrij indien gewenst
  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 3 eieren
  • 15 g suikervervanger (of naar smaak)
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout
  • 1 el vloeibare margarine lactosvrij indien gewenst

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 230°C en zet de pan er al in. 
  • Doe de havervlokken in de blender en blend tot meel. Voeg er de eieren, amandelmelk, suikervervanger, vanille extract en snufje zout aan toe. Blend tot een egaal beslag.
  • Als de oven is voorverwarmd, haal de pan dan uit de oven en doe er vloeibare margarine in. Zorg ervoor dat de randen ook ingevet geraken (doe dit eventueel met een kwastje). 
  • Giet het beslag in de pan en bak gedurende +/-15 min tot de Dutch baby goudbruin kleurt. Schrik niet, hij zal rijzen in de oven en erna weer inzakken. 
  • Serveer met vers fruit, ahornsiroop of suikervervanger. Smakelijk! 

Notities

Voor 1/8ste of 55 g 
Koolhydraten; 11,5 g
Kcal: 103
Vetten: 3,6 g
Verz.vet: 0,9 g
Eiwit: 4,9 g
Vezels: 1,8 g 
Trefwoord bananenpannenkoeken, Dutch baby