1 pan die in de oven kan/mag (tussen 20 en 28 cm diameter)
Blender of hakmolentje
Ingrediënten
150ghavervlokkenglutenvrij indien gewenst
250mlongezoete amandelmelk
3 eieren
15gsuikervervanger (of naar smaak)
1tlvanille extract
snufjezout
1elvloeibare margarinelactosvrij indien gewenst
Instructies
Verwarm de oven voor op 230°C en zet de pan er al in.
Doe de havervlokken in de blender en blend tot meel. Voeg er de eieren, amandelmelk, suikervervanger, vanille extract en snufje zout aan toe. Blend tot een egaal beslag.
Als de oven is voorverwarmd, haal de pan dan uit de oven en doe er vloeibare margarine in. Zorg ervoor dat de randen ook ingevet geraken (doe dit eventueel met een kwastje).
Giet het beslag in de pan en bak gedurende +/-15 min tot de Dutch baby goudbruin kleurt. Schrik niet, hij zal rijzen in de oven en erna weer inzakken.
Serveer met vers fruit, ahornsiroop of suikervervanger. Smakelijk!
Notities
Voor 1/8ste of 55 g Koolhydraten; 11,5 gKcal: 103Vetten: 3,6 gVerz.vet: 0,9 gEiwit: 4,9 gVezels: 1,8 g