Spuitzak dit is optioneel. Het zorgt er gewoon voor dat je de mousse netjes in de glaasjes kan spuiten.
Ingrediënten
200gmascarpone
50gZùsto
200mlvolle room
2limoenen (sap + zeste)
Instructies
Giet de room in een mengkom en klop lichtjes op. Voeg lepel per lepel de Zùsto toe. Zorg ervoor dat de slagroom lobbig wordt (nog niet volledig opkloppen).
Pers de 2 limoenen, hou het sap apart. Rasp de schil voor de zeste.
In een andere mengkom doe je de mascarpone met het sap van de 2 limoenen. Klop de mascarpone los samen met het sap.
Voeg nu het mascarpone beslag bij de room en klop nog kort tot een glad beslag.
Schep het beslag in glaasjes (of spuit met behulp van een spuitzak de mousse in de glaasjes, dat werkt wat netter) en werk af met de zeste.
Bewaar in de koelkast.
Notities
Per portie van 75g mousse:Koolhydraten: 1,4 gKcal: 257Vet: 25,6 gVerz. Vet: 16,1 gEiwit: 3,1 gVezels: 1,4 g