Ga terug
Limoen mousse

Suikervrije Limoen Mousse

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Glutenvrij
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Nagerecht
Porties 6
calorieën 257 kcal

Equipment

  • 2 Mengkommen
  • 6 glaasjes om de mousse in te serveren
  • Rasp
  • Spuitzak dit is optioneel. Het zorgt er gewoon voor dat je de mousse netjes in de glaasjes kan spuiten.

Ingrediënten
  

  • 200 g mascarpone
  • 50 g Zùsto
  • 200 ml volle room
  • 2 limoenen (sap + zeste)

Instructies
 

  • Giet de room in een mengkom en klop lichtjes op. Voeg lepel per lepel de Zùsto toe. Zorg ervoor dat de slagroom lobbig wordt (nog niet volledig opkloppen).
  • Pers de 2 limoenen, hou het sap apart. Rasp de schil voor de zeste.
  • In een andere mengkom doe je de mascarpone met het sap van de 2 limoenen. Klop de mascarpone los samen met het sap.
  • Voeg nu het mascarpone beslag bij de room en klop nog kort tot een glad beslag.
  • Schep het beslag in glaasjes (of spuit met behulp van een spuitzak de mousse in de glaasjes, dat werkt wat netter) en werk af met de zeste.
  • Bewaar in de koelkast.

Notities

Per portie van 75g mousse:
Koolhydraten: 1,4 g
Kcal: 257
Vet: 25,6 g
Verz. Vet: 16,1 g
Eiwit: 3,1 g
Vezels: 1,4 g
 
Trefwoord Limoen, Zùsto