Ga terug
Koolhydraatarme granola bars

Koolhydraatarme Granola Bars

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Glutenvrij
Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 12 stuks
calorieën 133 kcal

Equipment

  • 1 Ovenschaal van 20x20 cm ongeveer
  • bakpapier
  • 2 Mengkommen

Ingrediënten
  

  • 75 g amandelen (ongezouten) bij voorkeur geroosterd (dat geeft meer smaak)
  • 75 g hazelnoten (ongezouten) bij voorkeur geroosterd (dat geeft meer smaak)
  • 30 g zonnebloempitten
  • 20 g kokosrasp
  • 40 g Zùsto
  • snuf grof zeezout
  • 70 g 100% pindakaas
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract

Instructies
 

  • Bekleed de ovenschaal met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
  • Hak de noten in stukjes (redelijk fijn), je zou ook een hakmachine kunnen gebruiken, maar pas dan op dat je ze niet verkruimeld.
  • Doe de noten samen met de zonnebloempitten, de kokosrasp, de Zùsto en het zout in een mengkom. Meng met een lepel.
  • Neem een andere mengkom. Klop hier het ei in los en voeg de pindakaas toe (is deze hard, warm de pindakaas dan héél kort op in de magnetron zodat deze wat lopender wordt). Klop met een garde tot een homogene massa en voeg er het vanille extract aan toe.
  • Voeg nu de natte ingrediënten bij de drogen en meng met een spatel tot je een kleverig geheel krijgt.
  • Stort uit op het bakpapier en druk stevig aan tot je een platte koek krijg van ongeveer 1,5 cm dikte.
  • Bak in de oven gedurende 12 à 15 min. tot de randen en de bovenkant goudbruin beginnen kleuren.
  • Laat volledig afkoelen en snij dan de grote koek in gelijke stukken.

Notities

Per 100 g koolhydraatarme granola bars (per portie van 25 g tussen haakjes)
Koolhydraten: 6,5 g (1,6 g)
Kcal: 532 (133)
Vet: 45,7 g (11,4 g)
Verz. vet: 7,5 g (1,9 g)
Vezels: 8,9 g (2,2 g)
Trefwoord Granola, Zùsto