65gkokosroomdit bekom je door een blik kokosmelk een nachtje in de koelkast te laten staan
35gahornsiroop
1tlvanille extract
4tlsterke koffie
enkeleelcacaopoeder (ongezoet)voor de afwerking
Instructies
Voorbereiding
Vul een kommetje met koud water en leg hier de cashewnoten in. Laat deze een hele nacht weken.
Zet ook een blik kokosmelk in de koelkast. Dit zal ervoor zorgen dat de room zich van de melk scheidt. Het is de dikke room die dan bovenaan komt te zitten die we nodig hebben (gebruik geen magere kokosmelk).
Voor de chocoladecups
Snij de chocolade in gelijke stukjes en doe deze in een hittebestendig kommetje. Smelt de chocolade in de magnetron op laag wattage (600W) gedurende 30s. Roer dan de chocoladestukjes even om en verwarm dan nog eens gedurende 30s. Ga zo door tot de chocolade bijna volledig gesmolten is. Roer door het kommetje tot de laatste stukjes helemaal weggesmolten zijn.
Spreid de chocolade met behulp van een koffielepel in een kleine cupcake cup en zorg ervoor dat ook de randjes met chocolade bedekt zijn. Je zal nog chocolade over hebben, hou deze apart want die moet je gebruiken bij de cappuccinovulling.
Zet gedurende 15 min in de vriezer terwijl je de vulling maakt.
Voor de melkvulling
Haal het blik kokosmelk uit de koelkast en doe 65 g van de room (de bovenste 'dikke laag') in de blender.
Voeg er de geweekte cashews samen met het vanille extract en de ahornsiroop aan toe. Start met blenden tot je een romige massa krijgt.
Voor de koffievulling
Zet een tas sterke koffie en hou deze apart.
Neem 60 g van de melkvulling en voeg hier de rest van de gesmolten chocolade aan toe (indien deze hard werd, smelt hem dan nog héél kort in de magnetron).
Voeg er vervolgens 4 eetlepels koffie aan toe en roer tot een glad beslag.
Vul een spuitzak met dit beslag (en knip een opening van +/- 1 cm van de zak) en haal de chocolade cups uit de vriezer. Verdeel het beslag over de 12 cups. De spuitzak is optioneel, maar werkt wel echt veel handiger en properder.
Doe de 'melkvulling' ook in een spuitzak en knip er eveneens de punt af. Spuit de melkvulling op de koffievulling. Verdeel het beslag over de 12 cups.
Zet de cups opnieuw in de vriezer gedurende +/- 1 u. Werk af met cacaopoeder.
Notities
Per cup Koolhydraten: 8,8 gKcal: 118Vet: 7,9 gVerz vet: 3,1 gEiwit: 2,5 gVezels: 1,1 g