Volg het basisrecept van het zanddeeg (zie link in het artikel hierboven of zoek op zanddeeg)
Nadat het zanddeeg 2 u in de koelkast gerust heeft, kneed het nog even met je handen zodat het deeg wat zachter wordt.
Vet je taartvormpjes in met margarine en bestuif met bloem.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bestuif het aanrecht en je deegrol overvloedig met bloem en rol het deeg uit. Leg het deeg in de vormpjes, leg er een bakpapier in en vul met bakparels.
Bak de tartelettes blind (zonder vulling dus) gedurende +/- 20 min.
Gekarameliseerde witte chocolade ganache
Verwarm de oven voor op 140 ° C. En leg de witte chocolade op een bakplaat.Bak de chocolade gedurende 30 à 40 min terwijl je de chocolade om de 10 min omroert (afhankelijk van je oven moet je het wat langer of minder lang in de oven zetten, wacht tot de kleur van de chocolade de kleur van karamel gekregen heeft). Je zal merken dat de chocolade niet zo lopend wordt als je misschien zou verwachten. Het smelt wel, maar wordt niet lopend. Dat is normaal! En smelten zal het wél doen wanneer je er de hete room aan toe voegt (zie verder).
Doe hem vervolgens in een hittebestendige kom en voeg er de margarine en een snuifje zout aan toe.
Warm de volle room op tot bijna tegen het kookpunt en giet dit over de chocolade, laat zo’n 5 min staan alvorens er door te roeren. Ik had zelf nog wat brokjes van de gekarameliseerde chocolade, dus ik haalde het mengsel nog eens door de blender (zodat het ultraglad werd)
Vul de tartelettes met de gekarameliseerde chocoladepanache (+/- 40 g per tartelette). Zet in de koelkast gedurende 2 à 3 u. Werk eventueel af met chocolade schilfers.
Notities
Koolhydraten = 31 gKcal = 371Vet = 24,6 gVerz. vet = 12,8 gEiwit = 5,6 gVezels = 1,2 g