Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet aan de kant.
Doe de pecannoten in een hakmolentje of blender en mix tot meel.
Doe het pecannotenmeel samen met het eigeel (hou het eiwit apart), kokosbloesemsuiker, vanille extract en zout in een mengkom en mix.
Klop het eiwit op (tot je de kom omgekeerd boven je hoofd kan draaien zonder dat het eiwit eruit glijdt). en schep het opgeklopte eiwit onder het beslag.
Schep hoopjes van 20 g beslag op de ovenplaat (leg ze voldoende uit elkaar). Bak de koekjes gedurende 8 à 10 min in de oven.
Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster alvorens ze in de chocolade te dompelen.
Voor de chocolade: hak de chocolade in kleine stukjes van gelijke delen en doe deze in een magnetron bestendig kommetje. Smelt de chocolade op 600W met intervallen van 30s. Roer na elk interval. Ga zo door tot bijna alle chocolade gesmolten is en laat het laatste beetje al roerend wegsmelten.
Dompel een kantje van de koekjes in de chocolade en werk eventueel af met nog wat grof gehakte pecannoten. Plaats de koekjes met chocolade even in de koelkast (op een baord met bakpapier, zonder bakpapier blijven ze kleven!) zodat de chocolade meteen kan uitharden.