Ga terug
Vegan Snickers

Vegan Snickers

Moeilijkheidsgraad : Gemiddeld
Glutenvrij
Lactosevrij (indien lactosevrije chocolade)
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Rusttijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 14
calorieën 294 kcal

Equipment

  • Blender of hakmolentje
  • bakpapier
  • Rechthoekige ovenschaal (20cm x 15cm)

Ingrediënten
  

Voor de basis

  • 100 g (glutenvrije) havermout fijngemalen
  • 100 g amandelmeel
  • 50 g ahornsiroop
  • 100 g pindakaas
  • 3 el ongezoete amandelmelk

Voor de karamel

  • 190 g medjooldadels ontpit
  • 1/2 tl vanille extract
  • 50 ml ongezoete amandelmelk
  • 20 g tahin
  • snufje zout
  • 75 g pindanoten

Voor de afwerking

  • 200 g pure chocolade (vegan en lactosevrij indien nodig)

Instructies
 

Voor de basis

  • Doe de havermout in de blender en maal fijn tot meel. Doe er het amandelmeel, de ahornsiroop, pindakaas en ongezoete amandelmelk bij en maal tot een kleverige massa.
  • Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Stort de massa in de vorm en druk stevig aan. Zorg ervoor dat je zo 1,5 cm dikte hebt. Is je vorm te groot? Geen probleem, de massa is stevig. Je kan dus perfect een vorm gebruiken die niet helemaal gevuld is (de massa zal niet verder spreiden). 
  • Zet in de vriezer terwijl je de karamel maakt.

Voor de dadelkaramel

  • Leg de ontpitte dadels te weken in warm water (gedurende 5 minuten), zo worden ze malser en krijg je ze gemakkelijker fijn gemalen.
  • Doe deze in een hakmolentje of een blender (al werkt een hakmolentje voor deze kleine hoeveelheid makkelijker) samen met het vanille extract, de amandelmelk, de tahin en het snufje zout. Maal tot een gladde pasta.
  • Haal de vorm weer uit de vriezer en leg op de basis de pindanoten. Stort er de karamel over en smeer deze uit tot hij overal gelijk verdeeld is. 
  • Zet opnieuw in de vriezer gedurende een nacht.

Voor de afwerking

  • Hak de chocolade in gelijke stukken (kleine blokjes van 0,5 cm). Doe de chocolade in een hittebestendig kommetje en warm op in de magnetron op laag wattage (600W). Doe dit met intervallen van 30s waarbij je tussen elk interval de chocolade omroert. Ga zo door tot de chocolade bijna volledig gesmolten is. Blijf dan roeren tot ook het laatste beetje wegsmelt.
  • Bekleed een bord met bakpapier. Zet apart.
  • Haal de vorm uit de vriezer en haal de grote snickersklomp uit de vorm. Snij in repen van 7 op 2 cm (ongeveer - mijn repen wogen 50g zonder chocolade).
  • Gebruik een vork om een snickers mee recht te houden en gebruik een eetlepel om de chocolade erover te gieten. Zorg ervoor dat je met je lepel ook nog eens over de snickers 'strijkt' om de overtollige chocolade eraf te krijgen. Dompel even de onderkant in de chocolade.
  • Leg de snickers op het, met bakpapier bekleedde bord. Plaats in de koelkast om verder af te koelen en de chocolade te laten uitharden.

Notities

Per Snickers 50 g basis + 15 g chocolade
Koolhydraten = 27 g
Kcal : 294 
Vet : 16 g
Verz. vet : 4 g
Eiwit : 7 g
Vezels: 4 g
 
Trefwoord pindanoten, Snickers, Vegan