Ga terug
Zachte Amaretti Koekjes zonder suiker

Koolhydraatarme zachte Amaretti koekjes

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Glutenvrij
Lactosevrij
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 27 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Italiaans
Porties 15 koekjes
calorieën 121 kcal

Equipment

  • bakplaat
  • bakpapier
  • 2 mengkommen

Ingrediënten
  

  • 2 eiwitten
  • snufje zout
  • 1 tl amandelextract
  • 250 g amandelmeel
  • 175 g Zùsto + extra voor de afwerking

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Klopt het eiwit stijf met het snufje zout. Als de eiwitten bijna stijf zijn, voeg er dan het amandelextract aan toe.
  • Meng in een andere mengkom het amandelmeel samen met de Zùsto.
  • Voeg de droge ingrediënten bij het opgeklopt eiwit. Meng tot een pasta (op het einde kan je je handen gebruiken om het laatste samen te 'kneden'). 
  • Rol balletjes van de pasta (30 g per balletje) met je handen. Druk ze een heel klein beetje plat en leg ze op de ovenplaat. 
  • Bak de koekjes gedurende 12 à 15 min. 
  • Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
  • OPTIONEEL: (Voor de afwerking) Doe enkele eetlepels Zùsto in een diep bord en rol er de koekjes door.

Notities

Voedingswaarde per koekje (van 30g beslag)
Koolhydraten = 1,5 g
Kcal = 121
Vetten = 8,7 g
Verz. Vetten = 0,6 g
Eiwit = 3,8 g
Vezels = 3,5 g
Trefwoord amandelmeel, Amaretti, Koolhydraatarm, marsepein