Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Koolhydraatarme zachte Amaretti koekjes
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Glutenvrij
Lactosevrij
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
12
minuten
min
Totale tijd
27
minuten
min
Gang
Tussendoortje
Keuken
Italiaans
Porties
15
koekjes
calorieën
121
kcal
Equipment
bakplaat
bakpapier
2 mengkommen
Ingrediënten
2
eiwitten
snufje
zout
1
tl
amandelextract
250
g
amandelmeel
175
g
Zùsto + extra voor de afwerking
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Klopt het eiwit stijf met het snufje zout. Als de eiwitten bijna stijf zijn, voeg er dan het amandelextract aan toe.
Meng in een andere mengkom het amandelmeel samen met de Zùsto.
Voeg de droge ingrediënten bij het opgeklopt eiwit. Meng tot een pasta (op het einde kan je je handen gebruiken om het laatste samen te 'kneden').
Rol balletjes van de pasta (30 g per balletje) met je handen. Druk ze een heel klein beetje plat en leg ze op de ovenplaat.
Bak de koekjes gedurende 12 à 15 min.
Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
OPTIONEEL: (Voor de afwerking) Doe enkele eetlepels Zùsto in een diep bord en rol er de koekjes door.
Notities
Voedingswaarde per koekje (van 30g beslag)
Koolhydraten = 1,5 g
Kcal = 121
Vetten = 8,7 g
Verz. Vetten = 0,6 g
Eiwit = 3,8 g
Vezels = 3,5 g
Trefwoord
amandelmeel, Amaretti, Koolhydraatarm, marsepein