Ga terug
Muesli met aardbeien

Muesli met gevriesdroogde aardbeien

Moeilijkheidsgraad = makkelijk
Glutenvrij
Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 22 minuten
Gang Ontbijt
Porties 230 gram
calorieën 138 kcal

Equipment

  • Mengkom
  • bakplaat
  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 100 g (glutenvrije) havermout
  • 20 g gepofte quinoa
  • 25 g pompoenpitten
  • 25 g zonnebloempitten
  • 20 g ahornsiroop
  • 20 g arachideolie
  • 10 g gevriesdroogde aardbeien
  • 15 g kokosvlokken/kokos-schilfers

Instructies
 

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 150°C.
  • Doe de havermout in een mengkom en voeg er de quinoa, pompoenpitten, zonnebloempitten, ahornsiroop en arachideolie aan toe. Meng met een lepel tot alles goed gemengd is.
  • Stort de muesli op de bakplaat en bak gedurende 12min in de oven.
  • Laat volledig afkoelen.
  • Snij de gevriesdroogde aardbeien grof en meng deze samen met de kokosvlokken onder de muesli.
  • Bewaar in een goed afgesloten pot.

Notities

Per portie van 30 g
Koolhydraten: 12,5 g
Kcal: 138 
Vet: 7,7 g
Verz.vet: 1,8 g
Eiwit: 3,5 g
Vezels: 2,1 g
Trefwoord Aardbeien, cruesli, muesli