Oh ja ik ben fan van big chunks in granola, maar soms, heel soms, is een gewone muesli ook wel eens lekker. En die soms, is nu! Want deze muesli met gevriesdroogde aardbeien zou ik ELKE dag kunnen eten. Ik ben er zelfs licht verslaafd aan. Hoe overheerlijk is dit zeg!?
Het recept ontstond redelijk toevallig omdat ik eigenlijk gewoon allerhande restjes bijeen kwakte in een kom. Ik kocht ooit eens gevriesdroogde aardbeien voor mijn aardbeienmagnums mee af te werken en had er dus nog heel wat van over.
Deze voedzame muesli met gevriesdroogde aardbeien bevat de helft aan koolhydraten in vergelijking met klassieke ontbijtgranen. Het vleugje kokos in combinatie met die aardbeitjes is gewoon hemels.
Laat je dus volledig gaan, heerlijk uit het vuistje, in combinatie met yoghurt of doodeenvoudig met melk. Ik doe hem al eens in een kommetje en lepel het rustig uit als tussendoortje. Lang gaat hij hier niet mee 🙂
Muesli met gevriesdroogde aardbeien
Equipment
- Mengkom
- bakplaat
- bakpapier
Ingrediënten
- 100 g (glutenvrije) havermout
- 20 g gepofte quinoa
- 25 g pompoenpitten
- 25 g zonnebloempitten
- 20 g ahornsiroop
- 20 g arachideolie
- 10 g gevriesdroogde aardbeien
- 15 g kokosvlokken/kokos-schilfers
Instructies
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 150°C.
- Doe de havermout in een mengkom en voeg er de quinoa, pompoenpitten, zonnebloempitten, ahornsiroop en arachideolie aan toe. Meng met een lepel tot alles goed gemengd is.
- Stort de muesli op de bakplaat en bak gedurende 12min in de oven.
- Laat volledig afkoelen.
- Snij de gevriesdroogde aardbeien grof en meng deze samen met de kokosvlokken onder de muesli.
- Bewaar in een goed afgesloten pot.