Yasmine Marchal

Hey! Ik ben Yasmine, mama van 2 kindjes (zoontje van 9 en dochtertje van 6). In het dagelijkse leven werk ik als IT Project manager en in mijn vrije tijd probeer ik sportief te zijn door te joggen, wandelen, paardrijden of te dansen. Verder ben ik dus ook een fervent bakster :). Vandaar deze blog…

De ‘goesting’ voor het bakken heb ik al langer, maar toen ik enkele jaren geleden met Myriam (van de geweldige foodblog Hap & Tap ) werkte, heeft zij me met haar gebak, dat ze dan vaak op maandag meebracht voor de collega’s (mjam!), nog extra gemotiveerd.

Life is uncertain, eat dessert first

Op een zekere zondag moest ik eigenlijk gewoon een recept van de red velvet cake uittypen voor mijn schoonmama toen mijn man me zei: ‘kan je het niet ineens op een website zetten?’ Et voilà… zo ontsproot dé blog.

Begin augustus 2018 werd bij mijn zoontje de diagnose van Diabetes Type 1 gesteld (diabetes type 1 is een auto immuun ziekte en wordt dus niet veroorzaakt door een overdaad aan snoepgoed, just to set things clear, zie ook mijn artikel van Wereld Diabetes Dag). Dit gebeuren zette mijn blog even op wankele schroeven. Want daar zat ik dan plots met een blog vol suikers… Maar ik bak toch zo graag en mijn zoon is sowieso niet zo’n zoetebek. Dus besloot ik naast de ‘gewone recepten’ ook een nieuwe categorie ‘diabeetjes’ toe te voegen. Deze recepten bevatten meestal alternatievere zoetstoffen en ook probeer ik mijn recepten verzadigd vet-vrij te maken. Je zal hier ook steeds het aantal koolhydraten per portie op terugvinden.

Heb je ideetjes, opmerkingen, vragen of heb je gewoon een dt fout gevonden? Laat het me weten via de contactpagina en ik probeer zo snel mogelijk te antwoorden!