Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Vegan Mokka Ijs
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Vegan, Glutenvrij (zonder hoorntjes) en lactosevrij
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Vriestijd
4
uur
uur
Totale tijd
4
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Tussendoortje
Porties
500
ml
calorieën
140
kcal
Equipment
Ijsmachine
Ingrediënten
400
ml
kokosmelk
(uit blik bv)
100
ml
alpro volle room
(alpro whipping)
100
g
ahornsiroop
3
tl
espressopoeder
1
tl
vanille extract
snuf
zout
50
g
pure chocolade (in stukjes of chocolade druppels)
Instructies
Doe alle ingrediënten buiten de chocolade, in een blender en blend tot een egale massa.
Bereid het ijs volgens de instructies van je ijsmachine. In de kitchenaid ijsmachine liet ik het beslag gedurende 20 min draaien.
Schep er als laatste de chocolade door.
Verplaats het ijs in een vriezer bestendige schaal en laat nog +/- 4 u in de vriezer harder worden.
Notities
Voor 50 g ijs
Koolhydraten: 10 g
Kcal: 140 kcal
Vet: 10,5 g
Verz. Vet: 8,4 g
Eiwit: 1,1 g
Vezels: 0,4 g
Trefwoord
ijs, mokka, Vegan