Ga terug
Vegan Mokka Ijs

Vegan Mokka Ijs

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Vegan, Glutenvrij (zonder hoorntjes) en lactosevrij
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Vriestijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 500 ml
calorieën 140 kcal

Equipment

  • Ijsmachine

Ingrediënten
  

  • 400 ml kokosmelk (uit blik bv)
  • 100 ml alpro volle room (alpro whipping)
  • 100 g ahornsiroop
  • 3 tl espressopoeder
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zout
  • 50 g pure chocolade (in stukjes of chocolade druppels)

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten buiten de chocolade, in een blender en blend tot een egale massa.
  • Bereid het ijs volgens de instructies van je ijsmachine. In de kitchenaid ijsmachine liet ik het beslag gedurende 20 min draaien.
  • Schep er als laatste de chocolade door.
  • Verplaats het ijs in een vriezer bestendige schaal en laat nog +/- 4 u in de vriezer harder worden.

Notities

Voor 50 g ijs
Koolhydraten: 10 g
Kcal: 140 kcal
Vet: 10,5 g
Verz. Vet: 8,4 g
Eiwit: 1,1 g
Vezels: 0,4 g
Trefwoord ijs, mokka, Vegan