Mini Espresso Cheesecakes
Moeilijkheidsgraad : Gemakkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Porties 9 mini cheesecakes
calorieën 133 kcal
Muffin-bakvorm
Papieren muffinvormpjes
Hakmolentje of blender
Zeefje (optioneel)
Voor de bodem
- 65 g speculaas
- 30 g harde margarine gesmolten
Voor de vulling
- 1 el warm water
- 1 zakje oploskoffie
- 220 g magere roomkaas (zoals Philadelphia light)
- 60 g (light) zure room
- 50 g witte suiker
- 1/2 tl vanille extract
- 1 ei
- enkele eetlepels ongezoet cacaopoeder voor de afwerking
Voor de bodem
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffin bakvorm met papieren muffin bakpapiertjes.
Verkruimel de koekjes met een hakmolentje of blender en smelt de margarine in de magnetron op laag wattage (600 W).
Doe de margarine bij de koekkruimels en meng. Verdeel over de bakpapiertjes (dat zou zo 10 g per cakeje moeten zijn). Druk aan met de achterkant van een lepel.
Bak de bodems 5 min in de oven. Bereid ondertussen de cheesecake vulling.
Voor de vulling
Warm een klein beetje water op. Giet de oploskoffie in een kommetje en doe hier 1 el heet water bij zodat de koffie oplost. Zet apart.
Mix de roomkaas samen met de suiker tot een glad beslag.
Voeg er de zure room, het vanille extract en de koffie bij.
Doe er vervolgens het ei bij en mix tot alle ingrediënten zijn opgenomen.
Schep de vulling op de bodems (ongeveer 40 g per cakeje).
Bak gedurende 18 – 20 min in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goud-bruin kleurt. Nadat de cakejes zijn afgekoeld zullen ze bovenaan wat inzakken. Dat is normaal! Ook de bovenant ziet er wat 'vettig' uit. Daarom is het mooier om ze met wat cacaopoeder af te werken.
Werk af met gezeefd en ongezoet cacaopoeder. Bewaar de mini espresso cheesecakes in de koelkast.
Per mini espresso cheesecake
Koolhydraten = 12 g
Kcal = 133
Vetten: 8 g
Verz Vetten: 4,2 g
Vezels: 0,3 g
Trefwoord Cheesecake, espresso