Verwarm de oven voor op 120°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Mix de eiwitten op en blijf mixen terwijl je lepel voor lepel de poedersuiker toevoegt.
Als het eiwit stijf is, voeg je er de maïzena, de azijn en het vanille extract aan toe. Klop nog even verder zodat alles gemengd is.
Schep het eiwit op de bakplaat met behulp van een lepel (25 g per hoopje). Probeer in een cirkel te werken en met de bolle kant van de lepel kan je er een kuiltje in duwen.
Laat 1u bakken zónder de oven open te doen. Worden ze wat bruin, verlaag dan je oventemperatuur naar 100°C. Probeer je oven niet open te doen, dan kan de meringue inzakken.
Na 1u zet je de oven uit en de ovendeur op een kier. Laat de meringue volledig in de oven afkoelen.
Voor het beslag
Klop de room half op en doe er de poedersuiker bij. Klop verder tot slagroom.
Doe er nu de mascarpone bij en klop nog héél kort tot alles gemengd is.
Schep toefjes beslag op de (volledig afgekoelde) meringues. Ik schepte toefjes van 30 g . Werk af met het vruchtvlees/sap van een halve passievrucht.
Notities
Per mini pavlova (25 g meringue toef + 30 g beslag + 1/2 passievrucht)Koolhydraten: 17,5 Kcal: 178Vet: 10,8 gVerz Vet: 7,4 gEiwit: 2,6 gvezels: 0,3 g