300gappelsgeschild en in blokjes (dat zijn ongeveer 2 à 3 appels)
Flinke kneepvloeibare margarinedat is margarine in een knijpfles
1 tlvanille extract
1tlkaneel
20glichtbruine suiker
1rolbladerdeegindien lactose-intolerant check dan zeker de ingrediënten!
1eigeel
amandelschilfers om af te werken
Instructies
Schil de appels en snij ze in blokjes.
In een steelpannetje warm je een flinke kneep vloeibare margarine op en doe er de appelblokjes bij. Voeg er 1 eetlepel water aan toe en laat de appelblokjes rustig stoven. Doe er het vanille extract, de lichtbruine suiker en het kaneel bij. Roer en laat verder stoven tot de appels uiteen beginnen vallen. Blijf ondertussen roeren in de pan. Als je een compote hebt, is de vulling klaar. Laat afkoelen.
Snij het bladerdeeg in vierkanten van 10 op 10 cm. Vul ze met 30 g appelcompote en vouw ze dubbel. Met een vork kan je de randen aandrukken.
Klop het eigeel los en doe er wolkje melk bij. Bestrijk de flappen met het eigeel en strooi er amandelschilfers over.
Bak de flappen in de oven gedurende +/- 20 minuten.