Ga terug
Frambozentaartjes

Frambozentaartjes

Moeilijkheidsgraad: uitdagend
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Nagerecht
Porties 10 taartjes
calorieën 387 kcal

Equipment

  • Kleine taartringen van 8cm diameter (ik gebruik die van silikomart
  • Deegrol
  • Spuitzak

Ingrediënten
  

Voor het zanddeeg

  • zie basisrecept zanddeeg https://www.tartesyaya.be/taarten/basisrecept-zanddeeg/

Voor de vulling

  • 150+50 g witte chocolade
  • 150 g light roomkaas bv Philadelphia
  • 220 g mascarpone
  • 100 g volle room
  • 1 tl vanille extract
  • 350 g frambozen (ofwel 60 in totaal)
  • handje pistachenoten gecrusht - optioneel

Instructies
 

Voor het zanddeeg

  • Volg de instructies op https://www.tartesyaya.be/taarten/basisrecept-zanddeeg/
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen matje en verwarm de oven voor op 175°C.
  • Wanneer je het deeg begint uit te rollen, steek je met je taartring ronde vormen uit voor de bodem. Snij lange stroken voor de randen en leg een bodem + rand in elke ring.
  • Bak de taartbodems +/- 15 min in de voorverwarmde oven.
  • Laat ze volledig afkoelen op een rooster alvorens verder te gaan.

Voor de vulling

  • Snij 50 g chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie of in de magnetron op 600w met intervallen van 30s. Indien je voor de intervallen kiest, roer de chocolade tussen elk interval om. Wanneer de chocolade bijna volledig gesmolten is, blijf je roeren tot alle laatste beetjes ook zijn weggesmolten.
  • Lepel op elke bodem een theelepel (= ongeveer 4g) gesmolten chocolade. Met de achterkant van het lepeltje kan je de chocolade wat verspreiden. Laat even uitharden in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Snij nu de volgende 150 g witte chocolade in stukjes en smelt ook deze au bain-marie of in de magnetron. Zet opzij.
  • Klop, in een andere mengkom, de room stijf samen met het vanille extract. Voeg er de roomkaas en mascarpone aan toe en mix tot alles goed gemengd is.
  • Doe er op het einde heel geleidelijk de gesmolten witte chocolade bij (deze zou lichaamstemperatuur moeten aanvoelen ondertussen) en mix nog even verder tot je een gladde massa hebt.
  • Doe de vulling in een spuitzak en knip er de onderkant af. Spuit de vulling op een taartje (+/- 50 g per taartje). Laat verder opstijven in de koelkast (gedurende min. 2u, of nog beter, gedurende een hele nacht).
  • Werk elk taartje af met 6 frambozen en (optioneel) gecrushte pistachenootjes.

Notities

Per taartje van 40 g deeg + 4g witte chocolade + 50 g vulling 
Koolhydraten: 28,5 g
Kcal: 387
Vet: 26,8 g
Verz.vet: 15 g
Eiwit: 7,2 g
vezels: 1,2 g