Snij 50 g chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie of in de magnetron op 600w met intervallen van 30s. Indien je voor de intervallen kiest, roer de chocolade tussen elk interval om. Wanneer de chocolade bijna volledig gesmolten is, blijf je roeren tot alle laatste beetjes ook zijn weggesmolten.
Lepel op elke bodem een theelepel (= ongeveer 4g) gesmolten chocolade. Met de achterkant van het lepeltje kan je de chocolade wat verspreiden. Laat even uitharden in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Snij nu de volgende 150 g witte chocolade in stukjes en smelt ook deze au bain-marie of in de magnetron. Zet opzij.
Klop, in een andere mengkom, de room stijf samen met het vanille extract. Voeg er de roomkaas en mascarpone aan toe en mix tot alles goed gemengd is.
Doe er op het einde heel geleidelijk de gesmolten witte chocolade bij (deze zou lichaamstemperatuur moeten aanvoelen ondertussen) en mix nog even verder tot je een gladde massa hebt.
Doe de vulling in een spuitzak en knip er de onderkant af. Spuit de vulling op een taartje (+/- 50 g per taartje). Laat verder opstijven in de koelkast (gedurende min. 2u, of nog beter, gedurende een hele nacht).
Werk elk taartje af met 6 frambozen en (optioneel) gecrushte pistachenootjes.