Pers de appelsien en doe het sap in een kommetje. Was de aardbeien en ontdoe ze van het steeltje. Snij de grote aardbeien in kwartjes en halveer de kleinere. Leg ze op een keukenpapiertje zodat ze zeker niet te nat meer zijn. De frambozen en de blauwe bessen was persoonlijk niet (anders blijven ze te nat). Uiteraard hou ik je niet tegen om het wel te doen :) maar dop ze dan goed droog met keukenpapier.
Klop de room tot slagroom en tijdens het opkloppen doe je er lepel per lepel de Zùsto bij. Wanneer de room bijna is opgeklopt doe je er de mascarpone bij.
Klop nog even verder op lagere snelheid tot je een glad beslag krijgt.
Bedek de schaal met een laagje beslag. Leg er de lange vingers op en schep met een koffielepel het appelsiensap over de lange vingers (doppen kan ook, maar dan vind ik het persoonlijk te sompig worden).
Dek af met fruit (stukjes aardbei, frambozen en blauwe bessen) en vervolgens met de rest van het mascarpone mengsel. Sluit af met het overige fruit.
Zet minimum 6u in de koelkast alvorens te serveren (de dag nadien nog lekkerder ;) ).
Notities
Voor 100 g Tiramisu (dat is een groot stuk! Ik hou van kleinere stukjes, maar ik reken het voor jullie per 100g uit, dat herrekent gemakkelijker).Koolhydraten: 8,4 gKcal: 239Vet: 20,3 gVerz.vet: 13,6 gEiwit: 3,4 gVezels: 2,0 g