Week de ontpitte dadels 15 min in heet water (zo worden ze malser).
Doe alle ingrediënten in een hakmolentje of blender. Blend fijn tot een kleverige massa.
Rol balletjes van 20 g tussen je handen en leg ze in een bakje of schoteltje bedekt met bakpapier. Druk ze lichtjes plat. Zet ze +/- 1 u in de vriezer zodat ze wat harder worden.
Hak de chocolade in gelijke stukjes met een groot keukenmes. Doe de chocolade in een magnetron bestendig kommetje en smelt deze op laag wattage (600 W) gedurende 30 s. Roer na 30s om en zet opnieuw in de magnetron gedurende 30 s. Ga zo door tot alle chocolade gesmolten is. Dompel de dadelschijfjes in de chocolade en werk af met een hele pecannoot.
Laat de dadelkoekjes nog wat verder uitharden in de koelkast alvorens te serveren.
Notities
Voor 100 g (of voor 30 g dadel koek)Koolhydraten: 37,7 g (11,2 g)Kcal: 505 (152)Vet: 33,6 g (10,1 g)Verz Vet: 9,2 g (2,8 g) Eiwit: 8,8 g (2,6 g)Vezels: 7,8 g (2,3 g)